SAMO LJUBAV

Majka riječima izliječila autizam kod sina: EVO ŠTO MU JE SVAKU VEČER GOVORILA!

Objavljeno:11.01.2018 - 23:01
A A A Times Arial

Vrlo je bitno da svom djetetu, bilo da boluje od autizma ili ne svaki dan kažete ove riječi.

Psihologinja Olga Valjajeva objavila je jednostavan recept koji joj je pomogao pobijediti u borbi s autizmom kod njenog starijeg sina.

Suočena s ovom teškom bolešću i riješena da se izbori po svaku cijenu, Olga je vodila dijete kod više liječnika. Jedan od njih, psihijatar, dao joj je neprocjenjivi dar. Ispričao joj je o praksi terapije autizma u jednoj klinici u Engleskoj.

Majke oboljele djece su svaku večer, tijekom dužeg razdoblja, provodile jednostavnu terapiju. Čekale su da im dijete zaspi, a onda su, nakon 15 munuta, kad je dijete ušlo u aktivnu fazu sna, govorile:

Volim te! Ponosna sam na tebe! Presretna sam što si ti moj sin! Ti si za mene najbolji sin na svijetu!

Liječnici s te klinike su usporedili djecu, kojoj su majke tokom spavanja govorile ove riječi pune ljubavi, s mališanima, kojima nitko ništa nije noću govorio. Rezultati su bili zapanjujući: djeca koja su dobivala riječi ljubavi mnogo brže su su se oporavljala.

Olga Valjajeva kaže: “Najprije sam govorila sinu isključivo te riječi. Kasnije sam počela improvizirati i dodavati druge riječi pune ljubavi. Od tada je prošlo pet godina, a ja ih i danas šapućem noću obojici sinova. Svakome od njih posebno, svake noći. Moj stariji sin više ne boluje od autizma. Sigurna sam da je moja noćna terapija odigrala svoju ulogu!

Kasnije sam pročitala da djetetu treba često govoriti:

Kada bismo mogli birati, od sve djece na svijetu odabrali bismo samo tebe!

i: – Jesam li ti već rekla danas da te jako volim?

Shvatila sam kako je djetetu vrlo važno da osjeti kako je posebno važno i potrebno roditeljima, upravo takvo, kakvo je.

Evo što još govorim: Presretna sam što ti postojiš!

Što još treba govoriti djetetu: Tata i ja te puno volimo, ti si NAŠ dragi sin!

Ovdje je ključna riječ “naš”. Pomaže da dijete podjednako prihvati oba roditelja.

Ako ste se tijekom dana posvađali s djetetom, kažite mu: Vrlo mi je žao što smo došli u situaciju da te izgrdim!

Terapija liječenja riječima ljubavi ne treba dugo trajati. Svega 3-5 minuta ispunjenih snažnim emocijama. Važno je da to radite svakodnevno.

Ne propustite govorite djetetu ove riječi i danju, po nekoliko puta svakog dana. Bez ikakvog povoda, kad prolazite pored njega, nježno ga zagrlite, poljubite u potiljak. Zapamtit će vam to za cijeli život.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!