Veliki trijumf: Zmajevi slavili u St. Galenu, Mejdan će u subotu da gori

Ostali sportovi
Veliki trijumf: Zmajevi slavili u St. Galenu, Mejdan će u subotu da gori
.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u St. Galenu domaću Švicarsku rezultatom 24:21 i tako ostala u igri za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana stigli su znatno oslabljeni, neigranjem Prcea, Burića i Karačića, ali su smogli snage i potpuno zasluženo slavili.

Bolje smo otvorili meč i u početnim minutama imali dva gola prednosti, bilo je 2:0 i 4:2. U prvih 10 minuta igralo se uglavnom izjednačeno, gol za gol, a prvo vodstvo Švicarske bilo je u 13. minuti kada su poveli 7:6.

Do kraja poluvremena odlična igra naših, uz sjajnog golmana Benjamina Burića, te smo na odmor otišli sa neriješenim rezultatom 12:12.

Početak drugog poluvremena protekao je u istom tempu kao i veći dio prvog, a igralo se gol za gol, s mnogo nervoze i tehničkih grešaka na obje strane.

Trenutak odluke desio se u 45. minuti, kada selektor Šuman na parket šalje vižljastog Perića, te smo nakon dugo vremena poveli. Bilo je 19:18

Osam minuta prije kraja susreta otišli smo na plus dva, a Burić je naprosto zaključao svoju mrežu. Uprkos tome što smo u nekoliko navrata uzrmali stativu, rutinski smo priveli meč kraju i potpuno zasluženo slavili.

Sjajni Tarabochia, Vegar i Panić poveli su nas do veoma bitnog trijumfa. Treba napomenuti da nam je sada za plasman u baraž dovoljan i remi protiv Švicarske u Tuzli.

Taj susret je na rasporedu u subotu, a igra se u Mejdanu koji će potpuno sigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Najbolji strijelac u našoj reprezentaciji bio je Marin Vegar sa 6 golova, dok je Lukas von Deschwanden postigao 5 golova za Švicarsku.

Veliki trijumf izborili su, nošeni gromoglasnom podrškom s tribina naših vjernih navijača, ovi momci: Burić, Tatar, Ahmetašević, Malinović, Mandić, Nuić, Ovčina, Panić, Perić, Predragović, Tarabochia, Terzić, Toromanović, Vegar, Vranješ i Vražalić.

Ne propustite