BEZ SKUPIH PREPARATA: Uradite ovo najmanje jednom sedmično kako biste dobili savršeno podignute grudi!

Praktična žena
BEZ SKUPIH PREPARATA: Uradite ovo najmanje jednom sedmično kako biste dobili savršeno podignute grudi!
.

Svaka žena želi savršeno oblikovati grudi. Opuštanje dojki je normalni proces koji se dešava s godinama jer koža gubi elastičnost.

Postoje mitovi o ženskim grudima. Neki od njih su tačni, a neki su laž. Vrijeme je da raskrinkamo vjerovanja i otkrijemo šta ubrzava opuštanje grudi.

S godinama ligamenti koji drže grudi gube čvrstoću i dolazi do opuštanja. Ovo nije ništa čudno jer se to događa i na drugim dijelovima tijela. Tokom menopauze proces se ubrzava.

Grudnjak sprečava opuštanje grudi

Nije istina! Grudnjak oblikuje vaše grudi dok ga imate na sebi. Neke žene vjeruju da će, ako godinama stalno nose grudnjak, usporiti opuštanje grudi, ali nije istina.

Dojenje ubrzava opuštanje grudi

Nije istina! Nekoliko istraživanja je pokazalo da dojenje ne pospješuje opuštanje grudi. Ali trudnoća to radi! Naime, gojenje tokom trudnoće izaziva nategnuće ligamenata, pa kad kilogrami počnu da se gube, dolazi do opuštanja grudi.

Pušenje utiče na izgled grudi

Ovo je istina! Istraživanje iz 2008. potvrdilo je da pušenje doprinosi bržem opuštanju grudi. Pušenje uništava kolagen koji je potreban za čvrstoću kože.

Postoji mnogo jednostavnih kućnih lijekova za opuštene grudi, ali ovdje su neki od najefektivnijih:

Vježba

Vježba uvijek daje najbolje rezultate za bilo koji dio tijela, kao i za grudi. To će vam pomoći da popravite vezivno tkivo i mišiće oko grudi.

Jedna od najefikasnijih vježbi je:

Za ovu vježbu trebaju vam samo dva 'tega' i ništa više. Lezite na leđima i uzmite bućicu u svaku ruku. Podignite ruke i držite ih tako 10 sekundi. Koristeći ovu vježbu, postižete čvrstinu grudim.

Masaža maslinovim uljem

Struktura maslinovog ulja poboljšava oblik grubih grudi. To je zbog antioksidanata maslinovog ulja koji mogu da povrate štetu koju prouzrokuju slobodni radikali. Ono što vam treba samo je masaža vaših grudi maslinovim uljem 15 minuta, nekoliko puta sedmično.

Dobro držanje

Položaj tijela ima veliki uticaj na izgled vašeg grudi. Prema organskim činjenicama, savijena ramena ne pružaju podršku vašim dojkama, već suprotno oštećuju svoj oblik. Dakle, stoijite ravno i vratite ramena unazad kako biste sprečili opuštanje dojki.

Bjelanjak

Zbog svojih astringentnih i kožnih hranljivih svojstava, jaje bijelo dobro za grubo grudi. Takođe, hidrolipidi pomažu u podizanju loose kože. Pobijte jedno jaje dok ne dobijete penušavu teksturu, a zatim ga primenite na grudi i pustite ga oko 30 minuta prije nego što se operete.

Aloe Vera

Aloe Vera ima ogroman broj upotreba zbog svojih zdravih i ljekovitih svojstava. U smislu grudi, Aloe Vera može poboljšati cirkulaciju krvi i ojačati vezivno tkivo. Nanijeti gel Aloe Vera na grudi i masirajte ih 15 minuta u pokretu.

Eterična ulja

Većina esencijalnih ulja, kao što su limunska trava, čempres, mogu zategnuti, tonirati i podizati opuštenu kožu. Organske činjenice ukazuju na ograničenu upotrebu eteričnih ulja jer ponekad mogu izazvati osjećaj gorenja.

Ne propustite