OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA ŽENA IZ AZIJE: Sa samo jednim sastojkom za mjesec dana imat ćete dugu i jaku kosu!

Moda i ljepota
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA ŽENA IZ AZIJE: Sa samo jednim sastojkom za mjesec dana imat ćete dugu i jaku kosu!
.

Jasno je kako svaka žena želi imati dugu i jaku kosu. Kako bismo to postigli, nije potrebno da koristimo razne hemijske preparate, već se savjetuje da se radije okrenemo prirodnom rješenju.

Naime, prirodni preparati su dosta učinkovitiji, a neće izazvati štetne posljedice po zdravlje.

Ukoliko želite imati dugu kosu kao žene iz Azije preporučuje se da isprobate neki od ovih trikova:

Žara

kopriva-zara-foto-profimedia-1491936179-1156723

Koristite žaru, jer je ova biljka dobra za kosu sve što trebate uraditi jeste prokuhajte žaru i njome operite kosu.Zatim nanesite na tjeme, umasirajte, a onda isperite, ovo radite jednom sedmično i primjetit ćete znatno poboljšanje.

 

Kari

Vjerovatno ste čuli za kari, indijski začin,njega možete korititi za njego kose uzmite lišće karija ili usitnjeni kari, prokuhati, a potom njime oprati kosu. Zatim ostavite 15 minuta da odstoji, a onda isperite. Stanje vaše kose će se znatno poboljšati.

 

Luk

luk

Za ovaj tretman,  trebalo bi da imate sljedeće sastojke, koji su lako dostupni. Sastojci su luk, maslinovo ulje, čisto kokosovo ulje, limun i vodu.

Uzmite nekoliko lukovica od 5 do 8 komada. Ogulite luk i stavite u blender. Luk treba izgledati kao pire, a zatim stavite na pamučnu krpu ili gazu. Istisnite sok luka u zdjelu. Dobiti ćete  3 ili 4 kašike soka od luka. Sada stavite navedena ulja. Dodajte oko 10 kapi ulja soku od luka i pomiješajte ih dobro. Mješavina će izgledati kao bjelkasta tekućina.

Koristite komad vate da mješavinu nanesete na kožu. Neka cijelo vlasište bude prekriveno smjesom. Tada možete koristiti vrhove prstiju i nježno i temeljito umasirajte u korijen . Ovo pomaže u apsorpciji i stimulaciji. Ostavite da odstoji najmanje 2 sata. Koristite limun da bi isprali. Za to je potrebno dodati sok od pola limuna u šoljicu vode. To će pomoći ukloniti jak miris luka i učiniti vlasište svježim.

 

Kokosovo ulje

kokos

Kokosovo ulje snažno prodire duboko u kosu, te je na taj način štiti od isušivanja i opadanja. Nakon maske od kokosovog ulja vaša kosa će biti meka i sjajna, te će podstići i njen rast i bujnost.

U koliko želite da vam manje opada kosa, pokušate svaku noć da kokosovo ulje utrljate u tijeme, te i na krajeve kose u koliko želite da kosa bude glatka. Nakon pranja  kosu dobro isprati sa šamponom, nekoliko puta.

 

Ulje ruzmarina

ruzmarin

Ruzmarinovo ulje je izvrstan tretman protiv gubitka kose, podstiče diobu ćelija, samim tim i rast kose. Također ovo ulje možete koristiti kako bi ste odložili pojavu sijedih vlasi.

Maslinovo ulje pomješajte sa ruzmarinom, te ostaviti na kosi kao masku nekoliko sati zatim dobro isprati.

 

Maslinovo ulje

maslinovo-ulje

Maslinovo ulje sadrži  masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose, koristite ga kao masku tako što ga zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu, nakon toga isperite blagim šamponom.

Ne propustite