GENIJALAN TRIK KOJI SE KORISTI U SVJETSKIM HOTELIMA: Ovo je tajna za savršeno opran veš!

Praktična žena
GENIJALAN TRIK KOJI SE KORISTI U SVJETSKIM HOTELIMA: Ovo je tajna za savršeno opran veš!
.

Ovim se trikovima za besprijekoran veš, koristi osobolje najboljih hotela.

Ne trebate ni previše ni premalo napuniti mašinu. Najbolje bi bilo da bude puna oko 80%. Osjetljive stvari se peru na 40 ili 60 stepeni, a inače donji veš perete na 90 stepeni, to znate.

Ono što još koriste jeste bijelo sirće. Koriste ga umjesto omekšivača, što biste i vi trebali raditi jer su inače omekšivači vrlo štetni i pokazali su se čak i kancerogenim.

Sirće će ukloniti i najtvrdokornije mrlje, a djelovat će kao omekšivač. Dodajte jedan dl sirćeta u mašinu, vidjet ćete kako će dobro doći vašoj odjeći. Nema potrebe da koristite štetne hemikalije.

Ono što vam još može pomoći da skinete i najtvrdokornije mrlje jeste soda bikarbona. Nanesite je na mrlje, ostavite malo da stoji, a onda saperite.

haljine

IZBJELJIVAČ VAM VIŠE NIKADA NEĆE TREBATI: Uz samo jedan sastojak odjeća će biti kao sa reklame

Trebali biste znati da nije zdravo često koristiti izbjeljivače i omekišvače iz razloga što su puni hemikalija koje mogu naštetiti vašem zdravlju. 

Zbog toga je najbolje koristiti prirodne sastojke. 

Ako želite da vam odjeća miriše, samo ubacite 2 kapi eteričnog ulja i bit ćete zadovoljni. 

Što se izbjeljivanja tiče, neće vam biti problem. Umjesto izbjeljivača naspite malo limunovog soka. Dat će bjelinu i očistiti vašu odjeću. Izbjeljivači mogu dovesti i do pucanja odjeće.
Limunov sok će uspješno odstraniti sve mrlje, a neće dovesti do štetnih posljedica. Probajte i bićete zadovoljni rezultatima.

Pored toga, možete koristiti i sodu bikarbonu koja će uspješno odstarniti mrlje za koje ste mislili da se ne mogu uopšte otkloniti.

Soda bikarbona, limun vam mogu pomoći da skinete i najtvrdokornije mrlje sa kuhinjskih i ostalih površina. Osim za odjeću, možete ih koristiti i u te svrhe. Smanjite upotrebu hemikalija i probajte i ove načine koji vam mogu više koristiti.

Ne propustite