Razbojnik iz Mostara oteo djevojku i nalazi se u bijegu

Crna hronika
Razbojnik iz Mostara oteo djevojku i nalazi se u bijegu
.

Nedavno se pisalo o neshvatljivom odnosu pravosudnih organa prema kriminalcima koje policija uhiti i privede nakon što počine brojna kaznena djela.

Neshvatljive iz razloga što pravosuđe ne određuje mjere pritvora za osobe koje odmah po izlasku na slobodu ponovno napadaju i pljačkaju građane.

Ovaj put, nakon šturih službenih izvještaja objavljenih u ponedjeljak ujutro, doznaju se neslužbeni dramatični detalji novoga slučaja koji se događao protekloga vikenda.

Nakon što je policija krajem protekle sedmice Aldina Š., kojega su sumnjičili za pucnjavu, pokušaje razbojništava i seriju krađa, među kojima su i akumulatori iz osobnih vozila, tužiteljstvo nije našlo za shodno da predloži sucu određivanje mjere pritvora.

Aldin je naoružan plinskim pištoljem pucao na čuvara u mostarskom naselju Zalik, koji je čuvao radne strojeve na gradilištu kraj novoga kružnoga toka prema mostu Avenija – Sutina. Dalje je svoj razbojnički pohod nastavio pokušajem krađe akumulatora iz osobnoga vozila u naselju Bijelo Polje.

Nakon što je vlasnik vozila osujetio krađu, razbojnik koji je nedugo prije toga pušten iz pritvora, pištoljem je zaprijetio i pobjegao, ostavivši preneraženoga i šokiranoga vlasnika vozila. Policija ga je uhitila, ali pucnjava, prijetnje ni pokušaji razbojništava nisu bili dovoljni da Aldin završi duže vrijeme iza rešetaka, piše bljesak.

Pušten, Aldin je nastavio svoj razulareni pohod. U ponedjeljak je oko dva sata iza pola noći, presreo vozilo u naselju Konjusi i iz njega izvukao 23-godišnju djevojku. Oborio ju je na pod, udario više puta i uvukao u svoje vozilo. Nakon ovoga se s djevojkom udaljio u nepoznatom pravcu.

Nalazi se u bijegu i policija traga za njim.

 

Ne propustite