Gdje je ''nestala'' predsjednica Kolinda Grabar Kitarović?

Region
Gdje je ''nestala'' predsjednica Kolinda Grabar Kitarović?
.

Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u javnosti nema već 12 dana, gotovo dvije sedmice.

Posljednji put predsjednica je pred kamerama bila u Karlovcu na polnoćki nakon čega je obišla vatrogasce i policajce te se družila s beskućnicima.

Nakon božićne čestitke upućene građanima, povukla se u obiteljsku atmosferu, kako je najavila na relaciji Zagreb - Rijeka, gdje se posvetila obitelji i izradi kolača koje je prakticirala i u svom Uredu, podsjetio je RTL.

Iako je povratak najavila prvi radni dan ove godine, u Uredu je još nema, a na svojoj Facebook stranici objavila je samo fotografiju s Pantovčaka gdje svima želi sretnu Novu godinu, a na posao se vraća tek u ponedjeljak.

Predsjednice, čija putovanja uvijek, a posebice ova početkom godine, izazivaju pažnju javnosti, ni ove godine nije bilo na prijemu Srpskog narodnog vijeća, a iz njezinog Ureda poručuju da je trebala ići na službeni put koji je naknadno otkazan pa je odlazak na prijem SNV-a odgođen još u utorak. 

Upitan kako komentira to što na primanje nitko nije došao iz Ureda predsjednice RH iako je predsjednica bila pozvana, Plenković je rekao da on nije komentator i da je on bio pozvan pa je došao. Na daljnje pitanje misli li da je to dobra poruka, rekao je da svatko mora odgovarati za svoje pozivnice i da on ne može odgovarati za pozivnice drugih ljudi.

Na primanje su, rekao je Pupovac odgovarajući na isto pitanje, pozvali sve za koje misle da su trebali biti s njima, od predstavnika državnog vrha i vjerskih zajednica do političkih stranaka, sindikata i nevladinih organizacija, javlja Hina.

"Mnogi su se odazvali, drugi su sigurno imali za sebe ili za nas opravdane razloge da ne budu danas s nama", rekao je Pupovac i dodao da bi voljeli da je predsjednica bila s njima ili da je "bila u nekoj drugoj osobi", ali budući da nije bila, oni će to to prihvatiti kako nešto na što ne mogu utjecati.

 

Ne propustite