NEVJEROVATAN EFEKAT: Pritisnite ovu tačku i za 20 sekundi riješite problem koji mnoge muči u ovo doba godine!

Praktična žena
NEVJEROVATAN EFEKAT: Pritisnite ovu tačku i za 20 sekundi riješite problem koji mnoge muči u ovo doba godine!
.

Ovdje je lijek, tj. načina koji će vam pomoći da očistite sinuse.

Slijedite ove korake:

Pritisnite svoj jezik u odnosu na vrh usta.Postavite prst između obrva i primijeniti pritisak.

Držite za oko 20 sekundi. Vaši sinusi bi se trebali početi prazniti.

 

Sinusi su zrakom ispunjen prostor u kostima lubanje koje okružuju nosnu šupljinu. Prekriveni su sluznicom koja izlučuje sekret, a čija je uloga održavanje vlažnosti u nosnicama i zadržavanje čestica bakterija i prljavštine. Ako dođe do zadebljanja sluznice, onemogućuje se normalan protok zraka, a istodobno se zadržava sekret te tako dolazi do upale sinusa.

Sinusitis je upala sluznice sinusa koja je posljedica bakterijske ili virusne infekcije. Upala sluzokože sinusa, nosa i ždrijela zbog koje nastaje otečenost sluzokože koja priječi put izlučivanju sekreta i koja dovodi do glavobolje naziva se akutnom upalom sinusa.

Akutni sinusitis karakteriziraju bol i pritisak oko očiju, bol u gornjoj vilici, umor i iscrpljenost, bol u uhu, povišena tjelesna temperatura, slijevanje sekreta niz zadnji zid ždrijela, te smanjen osjećaj okusa i mirisa. U većini slučajeva nije potrebna gotovo nikakva terapija te sinusitis prolazi sam od sebe u roku od 30 dana.

Kronični sinusitis ima simptome akutnog sinusitisa koji ne prolaze po tri mjeseca, pa i duže. Više od 37 milijuna Amerikanaca boluje od kronične upale sinusa. Antibiotici često nemaju gotovo nikakav učinak na kroničnu upalu sinusa, te ju je samim time i teže liječiti.


Koji su simptomi upale sinusa?

Simptomi se obično pojavljuju nekoliko dana nakon prehlade, kada očekujete da će vam biti bolje, a začepljenost se pogoršava te se količina zelenog gnoja povećava.

Upaljeni sinusi manifestiraju se disanje kroz usta i pričanjem kroz nos te potpunom klonulošću. Ako je infekcija zahvatila čeone sinuse, glavni simptom je glavobolja iznad jednog ili oba oka.

Ako je infekcija zahvatila maksilarne sinuse, bolovi će se pojaviti u obrazima. Ponekad do sinusitisa dolazi i prilikom zubne infekcije koja se kroz kost raširi u sinus.Najčešći simptomi koji upućuju na upalu sinusa su:

  •     Bol i pritisak u području oko sinusa.
  •     Začepljen nos sa pratećim zeleno-žutim sekretom koji može uzrokovati i upalu grla te kašalj.
  •     Glavobolja
  •     Povišena temperatura
  •     Manje uobičajeni simptomi upale sinusa uključuju umor, smanjen osjećaj mirisa, neugodan zadah i groznicu.

Intenzitet boli često ovisi o tome koji sinusi su upaljeni. Razlikujemo:

  •     Maksilarne sinuse – koji se nalaze u području jagodica, a koji uzrokuju bolove u gornjoj čeljusti, zubobolju te bolove u obrazima.
  •     Frontalne sinuse – koji se nalaze na obje strane čela iznad očiju, a mogu uzrokovati bol u području iznad obrva te uz to, čelo može biti osjetljivo na dodir.
  •     Etmoidne sinuse – u kostima iza nosnog grebena i između očiju, koji mogu uzrokovati bolove u području očiju i nosa.
  •     Sfenoidne sinuse – u kostima iza etmoidnih sinusa u stražnjim regijama nosa, a koji uzrokuju bolove u području očiju i vrha glave. Upala sfenoidnih sinusa može uzrokovati i bolove u području uha i vrata.

U rijetkim slučajevima, sinusna infekcija može se proširiti na kosti lica, odnosno membranu sluznice u mozgu. Vrlo rijetko, upala sinusa može se proširiti u obliku gnojnog džepa u području oka, mozga ili lubanje. Ako tijekom sinusitisa primijetite natečenost očnih kapaka, trebali biste se obratiti svom liječniku opće prakse.

Ne propustite