Policija otkrila odgovorne za oštećenje fasade na džamiji u Kiseljaku (VIDEO)

Crna hronika
Policija otkrila odgovorne za oštećenje fasade na džamiji u Kiseljaku (VIDEO)
Policija u Kiseljaku otkrila je odgovorne za oštećenje fasade na gradskoj džamiji, a radi se o austrijskim državljanima D. S. (1998) i D. LJ. (1997), koji su priznali krivicu.

Policija u Kiseljaku otkrila je odgovorne za oštećenje fasade na gradskoj džamiji, a radi se o austrijskim državljanima D. S. (1998) i D. LJ. (1997), koji su priznali krivicu, prenosi Fena.

Incident se dogodio u srijedu navečer, nakon čega je policija poduzela istražne radnje u cilju pronalaska izvršitelja tog kaznenog djela.

Tijekom protekle noći, zaustavila je i kontrolirala vozilo "Mercedes", kojim je upravljao D. S. (1998), a u vozilu se nalazio i D. LJ. (1997), koji se prema operativnim saznanjima mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Nakon provedene kriminalističke obrade, osumnjičeni su priznali krivicu.

O navedenom događaju informiran je tužitelj, a protiv dvojice osumnjičenih poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

Nezvanično N1 saznaje da su počinioci 20-godišnji Dejan Ljubičić i 21-godišnji Daniel Sudar.

Na videu koji su snimile nadzorne kamere, a objavio Preporod, se može vidjeti da su mladići s autom stali ispred objekta te bacali predmete na džamiju.

Ne propustite