APLIKACIJA WHATSAPP OD 1. JANUARA 2018. VIŠE NEĆE RADITI NA OVIM UREĐAJIMA Korisnicima savjetuju da pređu na novije modele

Nauka i tehnologija
APLIKACIJA WHATSAPP OD 1. JANUARA 2018. VIŠE NEĆE RADITI NA OVIM UREĐAJIMA Korisnicima savjetuju  da pređu na novije modele
.

Dok su ovi mobilni uređaji bili važan dio naše priče, oni više nemaju mogućnosti koje trebamo kako bismo nastavili nadograđivati našu aplikaciju.

Aplikacija za razmjenu poruka WhatsApp od 1. januara 2018. godine više neće biti dostupna na pametnim telefonima koji pokreću operativne sustave Windows Phone 8 i starije, BlackBerry OS i BlackBerry 10, piše The Independent.

"Kad smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, ljudi su se na drukčiji način koristili mobilnim uređajima. Appleova trgovina aplikacija tada je bila stara svega nekoliko mjeseci. Oko 70 posto svih mobitela pokretalo je operativne sustave koje su na tržište stavljali BlackBerry i Nokia", piše u objavi WhatsAppa na njihovom blogu.

"Operativni sustavi koje nude Google, Apple i Microsoft, a koji danas zauzimaju otprilike 99,5 posto tržišta, tada su kontrolirali nešto manje od 25 posto tržišta."

Potpora ovih platformama se gasi jer one više nisu popularne i već je neko vrijeme tako. Podsjećamo, WhatsApp je u lipnju ove godine prestao raditi na uređajima koji pokreću operativni sustav Nokia Symbian S60.

WhatsApp planira 31. decembra 2018. godine ukinuti potporu za uređaje s operativnim sustavom Nokia S40, dok će 1. februara 2020. ukinuti potporu za sve mobilne uređaje koje pokreću operativnih sustav Android 2.3.7 i starije.

Premda aplikacija na tim uređajima u ovom trenutku radi, WhatsApp više ne radi aktivno na njoj te bi ona mogla mogla prestati raditi u bilo kojem trenutku.

"Dok su ovi mobilni uređaji bili važan dio naše priče, oni više nemaju mogućnosti koje trebamo kako bismo nastavili nadograđivati našu aplikaciju", rekli su iz WhatsAppa,

"Ovo je teška odluka, ali ispravna odluka jer želimo ljudima omogućiti bolje načine za komunikaciju s prijateljima, obiteljima i ljubljenima. Ako još uvijek koristite jedan od uređaja koje više nećemo podupirati, savjetujemo vam da pređete na noviji mobitel."

Ne propustite