"Plašimo se da ne umre u ćeliji" SRPSKI LJEKARI KOD GENERALA: Ratko Mladić: Spasite mi život!

Region
"Plašimo se da ne umre u ćeliji" SRPSKI LJEKARI KOD GENERALA: Ratko Mladić: Spasite mi život!
.

Kardiolog i neuropsihijatar zadržali se juče čak sedam sati u Sheveningenu, a preglede nastavljaju i danas.
Dvoje srpskih ljekara zadržali su se juče čak sedam sati u Sheveningenu, gdje su pregledali nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kome se zdravstveno stanje naglo pogoršalo pošto mu je prije oko mjesec dana u Hagu izrečena doživotna kazna zatvora.
 
- Ratkovo stanje je kritično. Lošije je nego što smo mislili, i on, i porodica. Ljekari su ušli kod njega u devet časova i izašli poslije 16, a osim što su ga pregledali, razgovarali su i sa haškim ljekarima koji su u međuvremenu brinuli o njemu. Poslije pregleda, Ratko je odmah pozvao advokata i rekao mu da je stanje alarmantno i da preduzmu sve što je neophodno da mu spase život. To mi je prenio advokat, ja se s njim još nisam čuo. Plašimo se da ne umre u ćeliji - priča za Kurir Mladićev sin Darko.

U dvodnevnoj posjeti Mladiću, poslije višemjesečne zabrane da ga pregledaju ljekari iz Srbije, nalaze se kardiolog Velibor Ristić i neuropsihijatar Gorica Đokić. Problematično je, kako je Kurir juče pisao, i to što je baš uoči njihove posjete iz Mladićeve ćelije iznenada nestao njegov medicinski karton. Dokumentacija je nestala prilikom nedavne kontrole svih haških ćelija, koja je izvršena zbog samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka.
 
- Ne znam da li su medicinski dokumenti o istoriji Ratkove bolesti i lječenja u posljednje dvije-tri sedmice pronađeni i dati na uvid našim ljekarima. Oni će i danas ići kod njega. U srijedu se vraćaju i napisaće izvještaj, nakon čega ćemo tačno znati kakvo je Ratkovo zdravstveno stanje - navodi Darko Mladić.

On nije mogao da precizira koje konkretne poteze će advokati preduzeti, ali se ranije pominjala mogućnost da ponovo zatraže hitno prebacivanje na liječenje u Srbiji.

Tribunal, podsjetimo, već nekoliko puta nije dozvoljavao da Mladića posjete ljekari iz Srbije, a posljednji put su to zabranili sredinom novembra, odnosno uoči izricanja presude.

 

Ne propustite