Muž pronašao 95.000 dolara koje je sakrila njegova žena: Nećete vjerovati odakle joj!

Praktična žena
Muž pronašao 95.000 dolara koje je sakrila njegova žena: Nećete vjerovati odakle joj!
.

Prije nego što smo se vjenčali, moja baka ispričala mi je jednu priču, dala mi je savjet da, kada god se posvađamo, ne budem ljuta i raspravljam se, već da sjednem i tkam lutku

Jedan stariji bračni par zajedno je već više od 50 godine, i sve do ovog trenutka nisu imali tajne jedno od drugih. Postoji jedna stvar – supruga je od svog muža tražila da nikada ne otvara jednu kutiju za cipele koja se stalno nalazila na gornjoj polici njihovog ormana.

Muž ju je poslušao i nikada nije pogledao sadržaj te misteriozne kutije. Ali, jednoga dana njegova supruga se razboljela i odlučila da otkrije tajnu kutije svom mužu i zatraži da je odvede u bolnicu.

Kada se vratio kući, pronašao je kutiju i otvorio je. Unutra su bile dvije pletene lutke i svežanj novčanica u ukupnom iznosu od 95.000 dolara!

„Ali zašto? Kako?“, šokirano je govorio muž.

“Prije nego što smo se vjenčali, moja baka ispričala mi je jednu priču, dala mi je savjet da, kada god se posvađamo, ne budem ljuta i raspravljam se, već da sjednem i tkam lutku. To će me smiriti“, ispričala je starica.

Starac je osjetio veliki šok. U ovoj staroj kutiji nalazile su se samo dvije lutke. To je značilo da je za sve ove godine zajedničkog života, ona bila samo dva puta ljuta na njega.

Čvrsto ju je zagrlio i upitao: „Ali, reci mi, odakle sav ovaj novac?“

„Ah, da! Taj novac sam dobila od prodaje lutaka“, rekla je uz osmijeh starica.

Ne propustite