SRAMOTA: Revizor aktivirao suzavac u autobusu, putnici se gušili

Region
SRAMOTA: Revizor aktivirao suzavac u autobusu, putnici se gušili
.

Jedan revizor gradskog saobraćajnog preduzeća u Nišu isprskao je suzavcem putnika sa kojim se potukao.

Putnici su jednoj ženi kojoj su kontrolori uzeli pasoš jer nije imala kartu, kazali da oni na to nemaju pravo i tražili da joj putnu ispravu vrate. Naročito uporan u njenoj odbrani bio je jedan stariji čovjek koji je sa kontrolorima razmijenio oštre riječi. To je razbijesnilo jednog od njih koji je prišao starcu i kazao mu: 

- 'Ajde sad ti, daj mi 1000 eura. Zaprepašteni čovjek mu je rekao: ''Šetaj''.

To je kontrolora dodatno razbijesnilo, skočio je na njega, počela je tuča u kojoj mu se pridružio i njegov kolega, piše Telegraf.rs.

- Kada smo stigli na autobusku stanicu čovjek je pokušao da izađe iz autobusa ali ga je vozač uhvatio i dok ga je držao, jedan od kontrolora ga je isprskao suzavcem – opisuje huliganski ispad gradskih službenika jedna putnica.

Ona kaže da su bukvalno bili zarobljeni u autobusu dok je sukob trajao.

- Vozač nije htio da otvori vrata i to je trajalo bar tri, četiri minuta koji su nam se učinili kao vječnost. I kada nas je pustio napolje, morali smo da uzmemo taksi, jer ni poslije desetak minuta gas nije izvjetrio - završava putnica. 

Zamjenik direktora Direkcije za javni prevoz, Nenad Stanković, potvrdio je da su kontrolori grubo prekoračili svoja ovlaštenja. 

- Oni nemaju pravo ni da posjeduju suzavac a kamoli da ga upotrijebe. Protiv obojice kontrolora će biti pokrenut disciplinski postupak a na policiji je da utvrdi da li ima osnova i za njihovo krivično gonjenje – kazao je Stanković.

Ne propustite