VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: Precizna prognoza za svaki znak, JEDNOM ZNAKU SE NE PIŠE DOBRO!

Praktična žena
VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: Precizna prognoza za svaki znak, JEDNOM ZNAKU SE NE PIŠE DOBRO!
.

Pronađite svoj znak i otkrijte šta vama poručuje godišnji horoskop za 2018. godinu!

 

Ovan 

Početak godine donijet će neočekivano ispunjenje jednog davnog sna, koga ste se gotovo bili odrekli. U tom periodu također morate povesti računa o vašem zdravstvenom stanju i virusnim infekcijama koje mogu izazvati neželjene komplikacije. Na proljeće vas čeka jedno jako zanimljivo putovanje sa osobom koju niste ranije ni primjećivali. U jednom trenutku ćete biti u velikoj nedoumici kojim putem dalje ići. Na sreću nećete žuriti sa odlukom i ona će biti ispravna. Jesen će nažalost donijeti gubitak jedne vama jako drage osobe koja će vam puno nedostajati. Zima će obrisati ožiljke i čeka vas puno lijepih trenutaka, piše godišnjihoroskop.info.

Posao: Na poslovnom planu 2018.godina za mnoge Ovnove bit će uspješna, ali ne puno uspješnija od 2017.godine u kojoj je većina vas briljirala iako se možda nekima od vas tako ne čini. Treba da budete zadovoljni svojim postignućima ma koliko se ona činila sitna u određenim trenucima. Budite zahvalni za sve što ste postigli, ali to naravno ne znači da tu treba da stanete i da se ne trudite dalje. Vi svakako postavljajte nove ciljeve i stremite ka novim pobedama i uspjesima i u 2018. godini koja će vam svakako biti naklonjena u dovoljnoj mjeri da možete postići sve što ste zacrtali.

Ljubav: Proljeće je prelomni period za većinu Ovnova. Oni koji su u ozbiljnim i dugim vezama mogli bi to da krunišu brakom koji se dugo čekao. Također, oni koji su sami već duže vrijeme mogli bi na proljeće, pogotovo u aprilu da upoznaju osobu svog života koju su toliko dugo čekali da se pojavi.

Zdravlje: Svakako je potrebno da vodite računa o svom zdravlju tokom cijele godine, ali većina Ovnova ne bi trebalo da ima većih problema sa zdravljem, pogotovo ne oni koji su rođeni u martu.

Bik

U novu godinu ćete ući veoma razočarani u neke prijatelje koji vam nisu pomogli kada vam je bilo najteže. Ne zamjerite im, vremena su takva kakva su. To će vas samo dodatno ojačati i naučiti da život više cijenite. Perod od dvije zadnje sedmice zime je jako rizičan po vas i morate obratiti maksimalnu pažnju na sve rizične situacije. Na sreću središnji dio godine donijet će neke novosti u rješavanju vašeg finansijskog stanja. Ipak ne zalijećite se, nije zlato sve što sja. Na ljubavnom planu vas ne očekuje ništa novo sve do početka jeseni. Tada nastupa period u kojem ćete biti opijeni jednim zelenim očima.

Posao: U prvoj polivini godine neće biti većih promjena za većinu onih rođenih u znaku Bika. Prelomni period vas očekuje tokom ljeta, odnosno sredinom godine kada je jako bitno da donesete pametne, neishitrene odluke koje će trasirati vašu dalju poslovnu karijeru. Kako tada odlučite, u znaku toga će vam protekli drugi dio godine, tako da imate priliku da znatno poboljšate svoju finansijusku situaciju ukoliko donesete pametnu promišljenu odluku koja će biti najbolja za vas i vaš napredak.

Ljubav: Ljubavna situacija u 2018.godini za Bika će biti stabilna tj nepromjenljiva sve do poslednjeg kvartala odnosno do jeseni. Proljeće i ljeto bi trebalo da vam prođu bez neke veće turbulencije i da zadržite svoje postojeće ljubavno stanje. Od jeseni je moguće da većina samih Bikova upozna svoju srodnu dušu i tako započne jednu lijepu i uzbudljivu vezu. Budite ipak oprezni pri donošenju konačnih odluka jer vam mogu odrediti cjelokupni dalji tok života.

Zdravlje: Fizički će većina Bikova u 2018.biti u sasvim dobrom stanju. Ipak, psihičko zdravlje će biti dosta nestabilno, a sve to zahvaljujući nekoj vrsti izdaje vaših bližih prijatelja. Ne očajavajte dugo jer vam to može ostaviti posljedice bespotrebno. Oprostite svakom ko vas je izdao i nastavite dalje što je prije moguće, jer vase zdravlje i vaš balans vam moraju biti na prvom mjestu. Ne dozvolite nikom da vam to naruši.

Blizanci

Sve ono što ste planirali za prvi mjesec u novoj godini će se srušiti kao kula od karata. Ponekad je bolje sebi postaviti male ciljeve u čijem ostvarenju možete uživati nego velike, teško ostvarljive. Na sreću u tim teškim poslovnim trenucima imat ćete potpunu podršku voljene osobe koja će pokazati koliko joj  je do vas stalo. Na ljeto vas očekuje poziv rođaka iz inostranstva. O tom pozivu treba dobro razmisliti da se ne bi poslije kajali. Bolje je nekad miran san od nesigurnog posla. Jesen će donijeti male zdravstvene probleme sa kardio-vaskularnim sistemom. Pokušajte na neko vrijeme promijeniti način ishrane.

Posao: 2018.godina za Blizance nije baš najpovoljnija godina, tj bar ne za većinu njih. To će se sve odraziti i na vaše finansijsko stanje pa ne očekujte previše plodonosnu ovu godinu. Blizanci moraju biti spremni na razne probleme i prepreke, ali oni najjači i najhrabriji će ipak svaku od tih prepreka uspješno savladiti i iz svih tih problema izaći dosta jači sa jednim velikim iskustvom iza sebe. Krajem godine je svakako moguće poboljšanje situacije i okolnosti će početi da vam idu na ruku malo više. Zato budite strpljivi i ne očajavajte u lošim periodima, jer njih će prije ili kasnije zamijeniti oni dobri.

Ljubav: Kroz cijelu turbulentnu i ne baš tako sjajnu godinu imat ćete podršku voljene osobe koja će vam biti od neprocjenljivog značaja. Nemojte to nikada zaboraviti niti smetnuti sa uma. U teškim periodima, shvatit ćete ko je zaista vrijedan i šta u životu ima najvišeg smisla, šta je ono za šta se treba boriti i čemu treba stremiti kroz život.

Zdravlje: Tokom prvog dijela godina vaše zdravstveno stanje ne bi trebalo nešto drastično da se mijenja, dok na početku druge polovine godine tj. od jeseni mogući su neki manji srčani problem, ali ništa bitno ni prelomno. Vodite računa o sebi šta jedete i šta mislite, idite redovno na preventivne kontrole i ne bi trebalo biti problema za većinu Blizanaca u 2018.godini.

Rak 

Vi ste jedna jako emotivna, ali i depresivna osoba koju i najmanja sitnica može izbaciti iz kolosijeka. Previše verujete ljudima i zbog toga često doživljavate razočarenja. U isto vrijeme, a to je početak proljeća pojavit će se jedna osoba o kojoj niste imali dobro mišljenje i potpuno vas zaludjeti svojom iskrenošću. Očigledno da vam procjena ljudskih vrijednosti nije jača strana. Na poslu vas očekuju mnoge neprijatnosti i moguć je premještaj na drugo radno mjesto. To će vam konačno otvoriti oči i moguć je radikalan zaokret u vašem razmišljanju. Jedna osoba iz bliže rodbine će tražiti od vas pomoć u materijalnom smislu.

Posao: Radikalne promjene očekuju jedan dio onih rođenih u znaku Raka ove 2018.godine. Neki će morati da potraže drugi posao jer će doći do smanjenje radne snage i morat će da traže premještaj na drugo radno mjesto. To će biti za mnoge od vas vrlo stresno i naporno, ali ko zna možda pronađete bolji posao koji će vas više ispunjavati čak i ako bude bio nešto manje plaćen. Imajte u vidu da nije sve u parama i da bi trebali da se borite da radite ono što više volite, pa ćete vremenom nekako uspjeti da od toga možete pristojno da živite. Također, budite spremni na to da će vam neko od rodbine tražiti finansijsku pomoć i dobro razmislite o tome da li ćete joj pomoći.

Ljubav: Prva dva mjeseca ove godine će proći bez nekih promjena što se ljubavi tiče, dok od proljeća postoji šansa da neki od vas upoznaju novu osobu ili da se zbliže sa osobom koju znaju od prije ali je do sada nisu gledali na taj način i nije im bila atraktivna. Otvorite četvere oči što kaže naš narod i dobro promislite da li je to prava osoba za vas.

Zdravlje: Zdravlje će vas generalno sasvim dobro služiti ove godine ukoliko budete bar malo vodili računa o tome šta jedete i kakvim mislima punite svoj um. Odbacite sve ono što u vama stvara nervozu, depresiju i slično, a okružite se stvarima, informacijama i ljudima koji u vama bude ono pozitivno i koji će dobro uticati na vaše psihičko i fizičko zdravlje.

Lav 

U novogodišnjoj noći upoznat ćete osobu koja se tu iznenada pojavila i koja će ubrzo nestati iz vašeg života bilo bi po vas bolje da se za nju ne vezujete previše. Ta veza je unaprijed osuđena na propast. Proljeće će donijeti ozbiljne probleme sa alergijskim reakcijama. Krajnje je vrijeme da uradite alergo-test i pokušate ublažti te užasne simptome. Kada se najmanje budete nadali i to od osobe koju niste najbolje poznavali dobit ćete poziv za poslovnu saradnju. Sve to vam izgleda nemoguća misija, ali vriedi pokušati. Vi tu ne možete ništa izgubiti. Krajem ljeta vas očekuje manji problem u saobraćaju. Čuvajte se.

Posao: Početak godine za vas će biti pomalo iznenadjujuć jer niste očekivali promjene na gore. Ipak to će biti samo kratkog daha jer ćete na proljeće već popraviti u mnogome svoju finansijsku situaciju. U drugoj polovini godine vas očekuju čak i dobre ponude za inostranstvo. Dobro razmislite prije nego što se otisnete preko grane.

Ljubav: Za većinu Lavova 2018.godina će početi burno, možda već i na samom dočeku. Ipak, ne opuštajte se previše i ne radujte prije vremena jer takva veza neće moći dugo da potraje. Prava osoba za vas ukoliko već niste u ozbiljnoj vezi ili braku, mogla bi se pojaviti krajem ljeta kada već budete počeli da gubite strpljenje. Ne dajte se jer ta osoba isto tako čeka na vas svo ovo vrijeme.

Zdravlje: Manji problemi sa alergijama tokom većeg dijela godine će vas pratiti. Osim toga ne biste trebali da imate većih problema sa zdravljem ukoliko budete vodili računa o sebi.

Djevica

Vaša umjetnička nadarenost i višak emocija vam često stvaraju probleme. Prosto niste rođeni u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Ipak vi umijete da se nosite sa svim pratećim nevoljama i ponekad uživate analizirajući pokvareni svijet oko vas. Jedna osoba svo vrijeme prati vaš rad i ponudit će vam saradnju o kojoj treba razmisliti. Planirali ste u toku godine jedno veliko sređivanje stambenog prostora koje sa sobom uvijek nosi mnoge nedoumice. Bilo bi dobro da prije konačne odluke poslušate mišljenje partnera. Zdravlje vas zasad prilično dobro služi. Potrebna je samo mala kontrola stresnih situacija.

Posao: Na poslovnom planu neke od Djevica očekuju nove poslovne prilike od kojih će neke biti jako privlačne, a i plodonosne. Dobro ih procijenite i one koje vas se učine dobrim i isplativim trebate prihvatiti. Ukoliko ste u procesu traženja posla, može vam se ukazati prilika za put u inostranstvo. Najveća vjerovatnoća za tako nešto je tokom ili krajem ljeta. Budite spremni da dobro razmislite o toj ponudi i da izvagate sve prednosti i mane takvog poteza.

Ljubav: Što se tiče ljubavi, ova godina neće donijeti puno toga novog, mada oni koji su solo mogli bi krajem godine upoznati pravu osobu koja će ispuniti vaša očekivanja konačno. Ipak budite i dalje oprezni i ne opuštajte se previše jer su to važne životne odluke koje trebate donijeti kada ste potpuno sigurni u svoj izbor i odluku.

Zdravlje: Zdravstvena situacija dobra tokom većeg dijela godine. Jedino na šta treba da obratite posebnu pažnju je svakako stres i nošenje sa njim. Razmislite o tome da krene na neke kurseve ili da krenete sa čitanjem knjiga na temu kontrole stresa i pozitivne psihologije.

Vaga 

U ovoj godini morate malo više pažnje posvetiti zdravlju dok još nije kasno. Za početak vam je neophodna jedna zdrava dijeta i više fizičke aktivnosti. Vi čim imate neki problem počnete se naglo debljati. Jaka volja sve može pobijediti. Za one osobe koje su u braku ili dugoj vezi početak ljeta donosi mnogo trzavica, svađa, nepotrebnih riječi. Ako veza ne funkcioniše bolje je sa njom završiti na vrijeme. Život teče dalje. Na poslovnom planu će vam sve polaziti od ruke. Ući ćete u jedan vrlo neizvjestan posao koji će se na sreću dobro završiti. Sljedeći put se ne upuštajte u neprojerene poslove.

Posao: Prva polovina godine je dobra i ne donosi neke veće promjene što se tiče vaše finansijske situacije. Stvari će se odvijati dobro i bit ćete zadovolnji koliko je to moguće. U drugom dijelu godine vam se ukazuje jedna nesigurna poslovna prilika i može se desiti da ako se odlučite za nju, uz malo sreće jako dobro profitirate. Ipak, tu budite jako oprezni jer jedan pogrešan potez sa sobom može nositi i dosta gubitka koji bi teško podnijeli.

Ljubav: Prvi dio 2018. ne donosi neke promjene kao što je to slučaj i na finansijskom planu. Ipak, sredina godine može biti prelomna za većinu Vaga jer ćete morati odlučiti šta dalje, i da li je osoba o kojoj mislite prava za vas ili je vrijeme da nastavite dalje i potražite više sreće sa nekim drugim.

Škorpija 

Jednom davno ste baš priželjkivali ovakav rasplet događaja. Eto kao život sve namjesti onda kad se najmanje nadate. Samo ne letite previše visko jer pad može jako boljeti. Jedan član porodice će imati u tom periodu velikih zdravstvenih problema i bilo bi dobro da učinite sve što možete da mu pomognete. Što se tiče ljubavne veze koja je ušla u jednu sasvim mirnu fazu, a moguće je pojavljivanje treće osobe koja će na sreću na kratko narušiti vašu skladnu ljubavnu harmoniju.

Posao: Početak godine može biti sjajan na poslovnom planu za većinu Škorpija tako da iskoristite toliko koliko god je u vašoj mogućnosti. Također, trudite se da budete na zemlji dok budete postizali te uspjehe i ne dozvolite da vas to ponese, jer već drugi dio godine može biti malo teži i bit će potrebna vaša istrajnost i strepljenje da stvari izvedete na pravi put što se posla tiče.

Ljubav: Ljubavna situacija mirna i bez većih problema. Samo na kratko se mogu pojaviti nesuglasice zbog uplitanja jedne osobe strane, ali vi i vaš partner ipak nećete dozvoliti da vas to značajnije poremeti, jer ćete brzo preći preko toga. One Škorpije koje su same imaju priliku da preko ljeta upoznaju osobu za koju prvo neće misliti da je ona prava, ali jesen i zima će ih uvjeriti da ipak jeste na obostrano zadovoljstvo.

Zdravlje: Vaše zdravlje će uglavnom biti dobro, ali moguće su bolesti jednog od članova porodice ili bliskih prijatelja pa budite spremni da im maksimalno pomognete koliko bude u vašoj moći.

Strijelac

Ova godina počinje jakom virusnom infekcijom. Zbog toga ćete odložiti jedno zanimljivo putovanje u inostranstvo. Ono će se ostvariti tek na jesen. Imunitet vam je jako oslabljen i takvo stanje je posljedica nezdrave ishrane i odsustva fizičkih aktivnosti. Na tome morate poraditi, jer zdravlje se lako gubi, a teško vraća. Na poslu vas očekuje jedno iznenadno napredovanje, moguće je čak i političko angažovanje. Možda bi ipak trebalo povući ručnu. Niste vi za politiku. Na jesen ćete sesti osobu koju ste znali u  detinjstvu i koju dugo niste vidjeli. Uslovi da to preraste u nešto ozbiljno su sasvim izvjesni.

Posao: Nove poslovne prilike će vam se ukazivati skoro tokom cijele godine. Ako jednu odbijete, doći će druga i sve tako dok ne donesete pravi izbor i ne odlučite se za ono što želite raditi. Moguće je da će to za neke od vas biti i odlazak u inostranstvo. Dobro razmislite prije takvih odluka. Također, postoji mogućnost uplitanja i u politiku.

Ljubav: Ozbiljan i prijatan susret vas očekuje na jesen kada u vaš život može ući jedna osoba koju jako dugo niste vidjeli, a prema kojoj ste oduvijek potajno gajili neke vrste emocija a pomalo i ona prema vama. Dobro promislite prije nego što se upustite u avanturu ili ozbiljnu vezu sa tom osobom.

Zdravlje: Početak godine neće biti dobar za većinu Strijelaca, pa je zato potrebno da jako vodite računa o sebi jer ako vi ne vodite onda ko će drugi. Sredite svoju ishranu i budite malo više fizički aktivni ako želite da održite svoje zdravlje u dobrom stanju.

Jarac 

Vaša tvrdoglavost vas je mnogo puta skupo koštala. Postoje osobe koje vam dobronamerno daju savjete. Nemojte uvijek da ih odbacujete prije nego što ih analizirate. Krajem proljeća postoji mogućnost da neočekivano naslijedite neko imanje koje će vam donijeti više briga nego zadovoljstva. Nedostaje vam više samopouzdanja i energije u zamislima od kojih prije vremena odustajete. Partner je malo razočaran u vas i vaša veza može doći u ozbiljnu krizu sredinom ljeta. Naravno za to ste vi krivi i dobro razmislite o svakoj izgovorenoj riječi. Trebalo bi da posjetite očnog lekara jer vam vid sve više slabi i potrebno je liječenje.

Posao: Finansije će biti dobre, a ove 2018.godine postoji mogućnost i jednog nasljedstva koje će vam popraviti situaciju. Novih poslovnih prilika neće biti za većinu Jarčeva, ali ne dozvolite da vas to obeshrabri, borite se koliko god je u vašoj moći i rezultati na kraju ne smiju izostati.

Ljubav: Oni koji su u braku trebalo bi ove godine da ga održe u dobrom stanju i da nastavite dalje u kakvoj takvoj harmoniji. Oni koji su solo imaju izgleda da upoznaju srodnu dušu, najviše u maju ili u augustu.

Zdravlje: Redovno kontrolišite vid. Ostale stvari su uglavnom u redu za većinu vas, ali preventivne kontrole i malo zdraviji nači života nisu na odmet, a mnogo vam mogu značiti.

Vodolija

Poslije duge prethodne godine napokon dolazi vrijeme kada se možete opustiti jer konačno će vaš brod uploviti u mirne vode. Postoje uslovi za jednu moguću nezgodu koja se može spriječiti. Krajem zime izbjegavajte sve rizične situacije koje mogu donijeti prijelom lijeve noge ili ruke. Ljeto će donijeti nepotrebnu ljubavnu avanturu za koju srećom vaš partner neće saznati. Finansijska situacija će se polako popravljati i bilo bi dobro da ne srljate u novi kredit koji vam nije neophodan. Jedan drug iz djetinjstva će vas pozvati na neko slavlje na koje bi bilo bolje da ne odete. Nađite neko opravdanje koje može 'proći'.

Posao: Dobro razmislite o novim poslovnim poduhvatima i ne ulazite u zaduživanja ako vam to nije preko neophodno. Finansije bi trebalo da se popravljaju za većinu vas kako godina bude odmicala pa iskoristite to da i nešto uštedite, a ne da sve što zaradite potrošite velikom brzinom na stvari koje vam nisu neophodno i koje vas neće učiniti sretnijim.

Ljubav: Ljubavna situacija bez bitnih promena, skoro da nije vrijedna pomena jer za većinu Vodolija 2018. godina neće donijeti ništa specijalno novo.

Zdravlje: Čuvajte se preloma, pogotovo tokom zimskog hladnog perioda. Ostale stvari što se zdravlja tiče bit će bez veće promjene.

Ribe 

Vaš pozitivni duh i u teškim trenucima vas je mnogo puta spasio. Tako će biti i ovoga puta. Na sreću od proljeća sve kreće nabolje. Jedna po jedna vrata će se sama otvarati pred vama. Osvojit ćete simpatije jedne osobe na visokom političkom položaju. To vam nije potrebno i morate se na kulturan način isčupati iz toga. Zdravstveni problemi vas očekuju u ljetnjim mjesecima zbog trovanja hranom. Može se desiti i bolničko liječenje ukoliko ne gledate rok trajanja na mlječnim proizvodima. Zima će vam otvoriti jednu novu poslovnu mogućnost koju bi trebalo da pokušate iskoristiti svojom mudrošću.

Posao: Jako je bitno da tokom cijele godine ostanete pozitivni i da zadržite vjeru u sebe i svoje poslovne odluke ma šta vam drugi pričali. Niko ne zna kroz šta vi prolazite i zašto donosite baš takve odluke zato poštedite sebe stresa i ne nervirajte se šta drugi misle, već gledajte šta je najbolje za vas i u skladu sa tim upravljajte svojim finansijama. Zima je najbolji period za vas pa se potrudite da to dobro iskoristite.

Ljubav: Bez većih promjena u prva tri mjeseca, dok već od aprila Ribe koje su singl mogu upoznati svoju srodnu dušu. Ne zalijećite se i dobro izanalizirajte svog partnera.

Zdravlje: Obavezno obratite pažnju šta jedete i kako se hranite, pogotovo tokom ljetnjeg perioda jer su mogući problem sa varenjem. Ostale stavke su uglavnom bez većih promjena kod većina rodjenih u znaku Ribe.

Ne propustite