PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Pogledajte fotografije nakon olujnog nevremena

Bosna i Hercegovina
PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Pogledajte fotografije nakon olujnog nevremena
.

Zbog nevremena i jakog vjetra koji je zadesio Vlasenicu s nedjelje na ponedjeljak, juče je proglašena vanredna situacija, ali je i sinoć taj grad bio na udaru olujnog nevremena, te je najveću štetu pretrpjela je zgrada Osnovne škole "Vuk Karadžić" koja je ostala bez krova.

Direktor škole Danka Kezunović rekla je Srni da je uništena kompletna krovna konstrukcija škole i oboreno nekoliko stabala u školskom dvorištu, te da pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, radnici Komunalnog preduzeća, Šumskog gazdinstva i zaposleni u školi rade na raščišćavanju dvorišta.

"Nadam se da ćemo imati pomoć opštine i republičkih institucija u saniranju krova, jer škola za takav poduhvat nema novca", napomenula je Kezunović.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović rekao je Srni da su na teren upućene tri komisije za zadatkom da utvrde posljedice sinoćnjeg nevremena.

"Imamo pedesetak prijava građana o pričinjenoj šteti. Ekipe su na terenu i tokom dana imaćemo više informacija o obimu štete", naveo je Damljanović.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić rekla je Srni da je opštinski Štab za vanredne situacije juče proglasio vanrednu situaciju na području Vlasenice koja je još na snazi, te navela da danas ne rade obrazovne ustanove i obdaništa.

Podsjetimo, u saopštenju od juče je upućen apel stanovnicima Vlasenice da ne izlaze iz kuća bez prijeke potrebe, te da se ne izlažu opasnosti popravljajući krovove za vrijeme trajanja udara vjetra.

vlasenica1

vlasenica2

vlasenica3

vlasenica4

(Srna)

Ne propustite