OBJAVLJENA PROGNOZA ZA NAREDNA TRI DANA: Danas toplo, ali već u srijedu veliki preokret!

Bosna i Hercegovina
OBJAVLJENA PROGNOZA ZA NAREDNA TRI DANA: Danas toplo, ali već u srijedu veliki preokret!
.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna tri dana:

Danas će u BiH biti oblačno vrijeme u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne, gdje će povremeno lokalno padati slaba kiša. U ostalim područjima djelomično vedro. U noći na srijedu jače naoblačenje sa zapada će usloviti nove padavine u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Prije podne su izgledni i olujni udari juga jačine 50 do 70 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 18°C.

U srijedu, 13.12.2017, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom, prolazno i sa snijegom. Na planinama će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno i do 50 litara. Prestanak padavina od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, prvo u Krajini i postepeno prema istoku zemlje. Vjetar slab, sa prolaskom padavina mijenja smjer na sjever. Već od večernjih sati vjetar ponovo mijenja smjer na jugo. Temperatura zraka prije podne većinom između 2°C u Krajini do 10°C na istoku zemlje. Na jugu zemlje temperatura zraka od 10 do 15°C. U drugom dijelu dana temperatura zraka u opadanju.

U četvrtak, 14.12.2017, prognozira se pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U petak, 15.12.2017, prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa jačom kišom u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne, centralnim područjima i u Krajini. Krakotrajno malo kiše može pasti u sjevernim i istočnim područjima. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

Ne propustite