IMPRESIVNI UČINCI: Pijte ovu smjesu svaku noć prije spavanja i MASNOĆE ĆE SE ISTOPITI BEZ IKAKVOG NAPORA!

Zanimljivosti
IMPRESIVNI UČINCI: Pijte ovu smjesu svaku noć prije spavanja i MASNOĆE ĆE SE ISTOPITI BEZ IKAKVOG NAPORA!
.

Gubljenje masnih naslaga je više od zadovoljenja sujete. Sav višak masnoća, a naročito onih koje oblažu unutrašnje organe nije naivan i može predskazivati povećanu mogućnost obolijevanja od različitih bolesti.

Ako dijetom niste uradili dovoljno da smanjite stomak, onda hormoni, godine i drugi genetski faktori mogu da budu razlog tome.

Ovo su neki razlozi zašto masnoća sa stomaku ne nestaje.

Starenje i salo na stomaku

Starenjem se mijenja način kako tijelo dobija i gubi težinu. Metabolizam se usporava i kod muškaraca i kod žena. Povrh svega, žene moraju da se nose sa menopauzom. U menopauzi, smanjuje se proizvodnja estrogena. Takođe i nivo testosterona počinje da opada. Ove hormonske promjene uzrokuju da žene zadržavaju salo.

Plan treninga  je pogrešan

Trčanje je dobro za vaše srce ali kardio trening neće učiniti mnogo za struk. Treba da kombinujete vježbe sa tegovima i kardio trening. Trening snage povećava mišićnu masu, što podstiče tijelo da sagorijeva masnoće.

Jedete previše procesirane hrane

„Rafinisane žitarice kao što su bijeli hljeb, krekeri, čips, kao i rafinisani šećer. Masnoća na stomaku je povezana sa zapaljenjem, tako da konzumiranje velike količine procesirane hrane sprečava sposobnost da se oslobodite masnoće“ kažu stručnjaci. Prirodna hrana kao što je voće, povrće i integralne žitarice su puni antioksidanata.

Jedete pogrešne masnoće

Tijelo ne reaguje na sve masnoće na isti način. Istraživanja su pokazala povezanost unosa velike količine zasićenih masnoća i povećanih unutrašnjih masnoća. Sa druge strane, mononezasićene masnoće i specifična vrsta polinezasićenih masnoća imaju protiv zapaljenski efekat.

Vaš trening nije intenzivan

Da biste uklonili masnoću sa stomaka, morate pojačati trening. U studijama objavljenim, navodi se da su ljudi koji su imali treninge visokog intenziteta izgubili više masnoće sa stomaka. U stvari, treninzi niskog intenziteta nisu dali značajnu promjenu. Treba da vježbate punim intenzitetom zato što je cilj sagorijevanje što više kalorija. Intenzivno vježbanje podrazumijeva da vježbate svom snagom.

Radite pogrešne vježbe

Ako ste fanatik i radite trbušnjake do 1.000– prestanite sa tom praksom! Kada vam ostane da skinete nekoliko centimetara masnoće sa stomaka, mnogo trbušnjaka neće biti vježba koja će ukloniti ostatak salca. Dakle, umjesto da radite funkcionalne vježbe koje angažuju trbušne mišiće, radite vježbe oblikovanja za leđa i karlicu.

Pod stresom ste

Ako ste pritisnuti rokovima, obavezama ili nekim drugim situacijama koje uzrokuju napetost, biće vam teško da se oslobodite viška kilograma. I to nije samo zbog životnog doba i posezanja za masnijom hranom, već zbog stresa. Razlog je i kortizol, hormon stresa, koji može da poveća količinu masti.

Ne spavate dovoljno

Ako spavate manje od 6 sati noću, evo načina da smanjite vaš struk: jednostavno dodajte još sat-dva sna. Jedna studija koja je trajala 16 godina sprovedena na 70.000 žena, pokazala je da su žene koje su spavale manje od 6 sati dobile višak kilograma. Višak kilograma nije bio mali: cijelih 15 kg!

Vaše tijelo ima oblik jabuke

Ako imate tendenciju da se masnoće lijepe u srednjem dijelu umjesto na kukovima i butinama, onda  tijelo ima oblik jabuke. Ova predispozicija znači da ćete se teže osloboditi naslaga sala na stomaku.

Ako ste bolesni

Ako je nivo testosterona visok, to je nešto što prati policistične jajnike. Ako tijelo ima oblik jabuke, bilo bi dobro da konsultujete ljekara, pošto to može ukazivati na mogućnost predijabetičkog stanja. Sa adekvatnom terapijom i promjenom životnog stila možete se oprostiti od viška sala na stomaku

 

Ovo piće je jedno od najkorisnijih prirodnih pića koje možete napraviti, jer će detoksicirati vaš sustav, pomoći vam da izgubite trbušne masnoće i povećati metabolizam. Čisto i zdravo debelo crijevo je neophodno kako bi se osiguralo da vaše tijelo apsorbira sve potrebne hranjive tvari i vitamine dok istovremeno eliminira toksine.

Sastojci:

-1 limun

-šalica peršina

-1 cimet štapić / 1 čajnu žličicu cimetovog praha

-1 žlica ribanog đumbira

-1 čajnu žličicu jabučnog octa

-500 ml. od vode

Priprema:

Sve sastojke treba uliti u blender i pomiješati dok ne dobijete sok. Zatim popijte ovu smjesu prije odlaska u krevet i probudit ćete se mršaviji! Učinci su impresivni!

Ne propustite