Ako već danima zatičete ZALEĐENE BRISAČE, muke će riješiti ovaj trik: Trebaju vam samo STARE ČARAPE

Praktična žena
 Ako već danima zatičete ZALEĐENE BRISAČE, muke će riješiti ovaj trik: Trebaju vam samo STARE ČARAPE
.

Stigla je zima zajedno sa prvim snijegom. Kada izađete iz doma, možete da uživate u pogledu sve dok ne vidite da se ispod bijelog prekrivača nalaze i vaša kola. Uz par trikova nećete morati da se brinete oko zaleđenih stakla, brisača i vrata.
 

ODLEĐIVANJE STAKALA

Uzmite staru flašu od sredstva za pranje prozora i u nju sipajte 1l alkohola, 1dl vode i jednu kašiku deterdženta za sudove. Dobro promućkajte flašu i pošpricajte po zaleđenom staklu.

STARE ČARAPE ZA BRISAČE

Dešavalo vam se da zateknete brisače zalepljene za staklo? Sve što treba da uradite je da pronađete stare čarape i navučete ih na brisače kako bi vas ujutro ne bi dočekali zaleđeni brisači.
 

ZALEĐENA VRATA

Kako biste izbjegli situaciju u kojoj ne možete da otvorite vrata automobila zbog hladnoće, večer prije premažite gumu oko vrata nekom mašću. Glicerin, vazelin ili jednostavno neko biljno ulje će vam pomoći da bez problema otvarate vrata.

ZAMAGLJENA STAKLA

Često se dešava u vozilu da se, u niskim temperaturama, jako brzo zamagljuju stakla. Rješenje za ovo je da premažete sva stakla pjenom za brijanje i prebrišete papirnim ubrusom.

(zena.blic.rs)

Ne propustite