Evo šta vaše lice otkriva o vašem zdravlju i bolestima koje imate

Porodica i zdravlje
Evo šta vaše lice otkriva o vašem zdravlju i bolestima koje imate
.

Kinezi su ovo od davnina shvatili i oni vjeruju kako su svi organi međusobno povezani. Naime, doktorica Nigma Talib javnosti je otkrila zanimljive podatke o tome koliko je vaše lice ogledalo zdravlja.

Postoje četiri tipa lica i njihovih nuspojava.

lice

Da li vaše tijelo ima otpor na gluten, mlijeko, šećer, alkohol? Vaše lice to može lako otkriti, piše Daily Mail.

1. Vinsko lice

Karakteriziraju ga izražene linije, masnoća između obrva, linije ispod očiju, perutava koža na obrazima, crvenkasta koža lica...

Alkohol izaziva dehidraciju kože, gdje tijelo gubi vodu opterećuje jetru i dovodi do obješene kože. Redovno konzumiranje alkohola dovodi do poremećaja crijevne flore.

Ako želite spas, napravite pauzu od tri sedmice, a potom možete piti alkohol 20 posto vremena, dok 80 posto apstinirate.

2. Glutensko lice

Tu su primjetni natečeni obrazi, nadutost, bubuljice na bradi. Malo ljudi pati od celijakije, ali mnogo više je osjetljivo na gluten koji uzrokuje propusnost crijeva i dovodi do upala.

Preporuka je samo jedna - izbjegavajte gluten.

3. Mliječno lice

Simptomi su natečene oči, krugovi ispod njih, akne po licu, bradi i blijedi obrazi. Ako se osjećate otečeno, preporučuje se da se odreknete mliječnih proizvoda na određen period, dok vam se lice oporavi, a onda potražite savjet nutricioniste.

4. Šećerno lice

Osobe koje jedu puno šećera imaju bore na čelu, vrećice oko očiju, sivkasti ten, ispijeni su...

Šećer vodi ka glikaciji, procesu u kojem se suvišne molekule glukoze vežu za kolagen, iskrivljujući ga i čineći ga krutim.

Ne propustite