MORATE IH ZNATI: 2 genijalna trika da pokrenete automobil zaglavljen u snijegu!

Zanimljivosti
MORATE IH ZNATI: 2 genijalna trika da pokrenete automobil zaglavljen u snijegu!
.

Kad počne da pada snijeg, nikad se ne zna hoće li napadati dva centimetra ili dva metra, ali manje ćete se brinuti ako u autu imate ove dvije stvari

Počela je i ova zima. Možda ne kalendarski, ali u našim glavama zima počinje kada padne prvi snijeg. I pao je snijeg, lijep i bijel, i donio nam bar još nekoliko glavobolja. To najbolje znaju oni koji jutros nisu mogli da pomjere auto s parkinga jer se pred gumama ispriječio zaleđeni smet. U ovim situacijama on djeluje kao santa leda, ali mi imamo  dva neobična rješenja da je savladate, piše Telegraf.rs.

Sve dok vam auto ne bude u snijegu do prozora, možete ga sasvim lako i bez ičije pomoći izvući iz smeta.

Kako da riješite problem?

1. Ako vozite auto po hladnim i snježnim danima, bilo bi dobro da u gepeku imate dvije kese pijeska za mačke. Ako ostanete teško zaglavljeni u nanosu snijega i ledu, uzmite pijesak i pospite ga tačno ispred guma. Tako ćete lakše izaći iz ove teške situacije jer će vam komadići pijeska za mačke pružiti preko potrebnu površinu na koju točkovi mogu da prionu.

2. Još jedan dobar savjet za izvlačenje auta zaglavljenog u snijegu jeste da iskoristite podmetače iz auta. Izvucite ih i postavite tačno ispred guma. To će vam sigurno pomoći da krenete.

Ne propustite