OBJAVLJENI NAJNOVIJI DETALJI DRAME: ‘Praljka pokušao oživjeti jedan od optuženika, liječnik je kasnio i nije imao čak ni stetoskop’

Svijet
OBJAVLJENI NAJNOVIJI DETALJI DRAME: ‘Praljka pokušao oživjeti jedan od optuženika, liječnik je kasnio i nije imao čak ni stetoskop’
.

Nakon što je po izricanju presude u slučaju ‘Prlić i drugi’ general Slobodan Praljak jučer popio otrov i izvršio samoubojstvo, sud je priopćio da je Praljak preminuo tek u bolnici, no danas su u javnost izašli novi detalji tih događaja prema kojima se sve, čini se, odvijalo malo drugačije.

Dnevnik.hr danas javlja da Praljak nije preminuo u bolnici, kako je rečeno jučer, nego je umro već u sudnici nedugo nakon ispijanja otrova.

Odvjetnici su rekli reporterki Nove TV kako je general Praljak na nosiljkama ležao čak sat i pol prije nego što je došao liječnik, a kada je on konačno stigao, nije sa sobom imao niti stetoskop. Dodaje i da ga je prije dolaska liječnika pokušao oživjeti jedan od optuženika, Valentin Ćorić.

Vijest da je Slobodan Praljak preminuo već u sudnici potvrđena je i iz hrvatske diplomacije, a dodaje se da je u bolnicu Praljak prevezen kad je već umro.

Postavlja se pitanje zbog čega je sud priopćio drugačije, no moguće je da su to učinili samo kako bi dobili vrijeme za konzultacije.

U tijeku su istrage UN-a i nizozemske policije. One bi trebale utvrditi kako je hrvatski general Slobodan Praljak mogao počiniti samoubojstvo pred sucima.

Brza obdukcija Slobodana Praljka (72) ima “najviši prioritet” za nizozemske istražitelje, rekao je u četvrtak za AFP Frans Zonneveld, glasnogovornik haaškog tužiteljstva.

Još se ne zna kako je Praljak došao u posjed bočice s tamnom tekućinom. Je li je nabavio u zatvoru u Scheveningenu ili na sudu? Također se postavlja pitanje kako je unio otrov u sudnicu?

 

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite