OGLAS DIGAO PRAŠINU: Tražili su dadilju, A SADA IH PROZIVA POLA ZEMLJE! (FOTO)

Zanimljivosti
OGLAS DIGAO PRAŠINU: Tražili su dadilju, A SADA IH PROZIVA POLA ZEMLJE! (FOTO)
.

Među oglasima za posao na Facebooku osvanuo je i jedan za posao dadilje. U njemu stoji kako je potrebna dadilja za radno vrijeme od 23 sata do sedam sati ujutro, a lavina u komentarima nastala je nakon što je oglas podijelila grupa "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca".

Tražimo dadilju koja bi povremeno u noćnim satima čuvala bebu staru dvije sedmice (npr od 23h do 7 sati ujutro). Beba se budi svaka 2-3 sata. kad se probudi trebalo bi je nahraniti i uspavati, i eventualno promijeniti pelenu. Roditelji bi za to vrijeme bili u stanu, ali trebali bi se odmoriti tj. odspavati dok dadilja čuva bebu."

Oglas je komentatore podijelio na one koji smatraju kako netko tko je nespreman na noćno dežurstvo uz bebu, djecu nije trebao ni imati i one koji misle kako je i za bebu bolje da roditelji budu što odmorniji.

"Koji ste k radili dite kad ne požete podnit žrtvu u vidu neprospavanih noći? Šta će tek bit kad naraste i počnu pravi problemi?", pitala se jedna komentatorica, na što joj je druga odgovorila kako "većina žena nema realnu sliku o bebama".

Zaključile su kako se "o ružnim i teškim aspektima mačinstva ne priča", odnosno, kako je to "tabu tema".

Neki su se prisjetili kako zapravo većina majki ima neku vrstu pomoći, a k tome i "neplaćenu", ciljajući na bake i svekrve, koje se na mjesec ili dva useljavaju novopečenim majkama.

"E tooooo, svi pljuju a (skoro) svima su mame/svekrve/bake odgojile djecu. Jbte, možda žena radi ujutro, možda je bolesna, možda jednostavno nema snage, nismo svi isti...strašno..."

(100posto.hr)

Ne propustite