Šest čarobnih praznični destinacija koje ne smijete propustiti

Arhitektura
Šest čarobnih praznični destinacija koje ne smijete propustiti
.

U potrazi ste za putovanjem koje će vas odvesti ravno u pravu božićnu bajku? Odlično, jer imamo za vas čak šest mjesta na koja se vrijedi uputiti ako jedna čekate da započnu vesele blagdanske proslave i gradske ulice osvanu prepune ukrasa i lampica. Zimsko doba u ovim je mjestima doista posebno vrijeme godine jer se gradići na našem popisu pretvaraju u Zemlju čudesa, a na vama je samo da odaberete destinaciju koja vam se najviše sviđa.

praznik1

Bamberg, Njemačka

Ovaj grad utemeljen je davne 1007. godine i sagrađen je na sedam brda na kojima se nalaze dvorci i crkve vrijedne posjeta. Osim arhitekture, Bamberg se može pohvaliti i razvijenom proizvodnjom piva s čak devet pivovara u gradu (i još 60-ak u okolici). Pritom je svake godine središte božićnih proslava pa se tako zimi po gradu može pronaći više od 40 scena rođenja Krista. Više informacija potražite na stranicama turističkog ureda grada Bamberga.

praznik-nas

Colmar, Francuska

Colmar, smješten u srcu francuske pokrajine Elzas, poznat je po svom šarmu i regionalnom vinu. Stari dio grada prepoznatljiv je po svojim kamenim ulicama i srednjovjekovnoj te renesansnoj arhitekturi. Četvrti Quartier de la Krutenau na kanalu Lauch i Quartier des Tanneurs oduševit će vas svojim kućama u jarkim bojama i vidljivom drvenom strukturom. Što Colmar sve nudi saznajte na poveznici.

praznik3

Hallstätt, Austrija

Na obali austrijskog jezera Hallstätt nalazi se istoimeni gradić prepun karaktera koji je jedan od najstarijih u Europi. Sanjiva destinacija izgleda prekrasno u svako doba godine, no u vrijeme zime, kada su krovovi baroknih građevina i crkve Maria Himmelfahrt prekriveni snijegom doista izgleda kao iz bajke.  Što se možete vidjeti u gradiću potražite na poveznici.

praznik4

Québec, Kanada

Ako imate priliku otputovati preko oceana i posjetiti Kanadu, obavezno obiđite Québec i njegov stari dio poznat i kao "stari Québec" koji predstavlja pravo povijesno blago u Novom svijetu. Grad datira iz 1600-ih kada je Samuel de Champlain kolonizirao to područje, a kamene fasade kuća podsjećaju na gradiće Francuske. U gradu se nalazi i hotel Fairmont Le Château Frontenac koji izgleda poput dvorca i čini izgled centra doista upečatljivim. Više potražite na službenim stranicama Qébeca.

praznik5

Stein am Rhein, Švicarska

Šarmantni gradić Stein am Rhein okružuje glavni gradski trg Rathausplatz na kojem su fasade kuća ukrašene freskama u boji koje potječu još iz 1500-ih. Ove kuće s vidljivom drvenom strukturom nose nazive u skladu s temama svojih fasada poput "Kuća crvenog bika", "Kuća sunca" i slično... Nakon što upijete sve detalje prekrasnog trga, nemojte zaboraviti degustirati pravi švicarski fondue.

praznik6

Rothenburg ob der Tauber, Njemačka

Rothenburg ob der Tauber predstavlja savršenu scenografiju za bajke braće Grimm sa svojim srednjovjekovnim ulicama, a posebno čarobno izgleda prekriven snijegom i božićnim ukrasima. Njegov izgled toliko je upečatljiv da su u njemu snimane scene iz posljednja dva filma serijala o čarobnjaku Harry Potteru! Saznajte više na stranicama grada Rothenburga.

Ne propustite