U braku su 9 godina: Ovako danas izgleda poznati glumački par Miraj Grbić i Marija Omaljev

Show
U braku su 9 godina: Ovako danas izgleda poznati glumački par Miraj Grbić i Marija Omaljev
.

Popularni glumac iz Sarajeva Miraj Grbić (38) postao je profesor na dramskoj akademiji New York Film Academy u Los Angelesu. Čombe iz serije “Lud, zbunjen, normalan” od januara predaje filmsku glumu, a najdraži dio posla mu je praktični rad sa studentima.

Naime, publika ga je upamtila kao Čombeta u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’, a glumac Miraj Grbić pet godina gradi karijeru u Americi.

On snima u Holivudu, a pojavljuje se u filmovima, serijama i reklamama. Glumac se nije puno promijenio osim što je koju godinu stariji.

Mada se pominjalo da dolazi u Sarajevo, tokom Sarajevo Film Festivala on nije došao. U Americi živi sa suprugom Marijom Omaljev, koja je također glumica.

glumica

U kratkoj biografiji na zvaničnoj stranici New York Film Academy stoji kako je Grbić diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu gdje je studirao glumu.

“Postao je prvoklasni glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo i igrao je u više od 60 predstava autora poput Šekspira, Molijera, Camusa, Gogola i sl. Glumio je u 40 filmova i TV showa među kojima su “Mission Impossible Ghost Protocol”, “The Hunting Party” i “Gang Related” i drugim filmovima američke, njemačke, bosanske, hrvatske, turske, austrijske, irske, poljske, italijanske, makedonske i australske produkcije.”, stoji na stranici.

Popularni glumac Grbić je u braku s glumicom Marijom Omaljev sedam godina, a u SAD su se preselili 2013. godine. Osim što je odličan glumac, dobar je pjevač,a svira gitaru i bunjeve. Također, trenirao je karate i Tae Kwon Do što mu je pomoglo u filmskim ulogama.

glumac

Glumac Miraj Grbić pojavio se u reklami američke kompanije Priceline, u kojoj promoviše njihove povoljne avionske karte.

U reklami se pojavljuje dvoje roditelja koji su odlučili usvojiti “bebu” iz istočne Evrope bez da su je vidjeli te su platili avionske karte. Beba je pak mnogo veća od onog što su oni očekivali, a glumi je Grbić, sarajevski glumac poznatiji kao Čombe iz serije “Lud, zbunjen, normalan”.

Marija Omaljev je hrvatska glumica rođena u Novom sadu, a Akademiju scenskih umjetnosti završila je u Sarajevu.

Poslije mnogobrojnih filmova, predstava i serija domaće i regionalne produkcije. Regionalna zvijezda pojavit će se u seriji sa samom kremom holivudskom u ostvarenju koje će zasigurno odjeknuti svijetom.

Serija je inspirisana filmom iz 1973. godine, istog naziva – a napisao ju je Michael Crichton. Prati tematski park naseljen bićima sa umjetnom inteligencijom.

Jonathan Nolan i Lisa Joy Nolan su kreatori serije, u kojoj glume velikani poput Eda Harrisa, Anthony Hopkinsa, Thandie Newston, Rodriga Santora i mnogih drugih.

Marija Omaljev glumiće u dvije od 10 epizoda planiranih za prvu sezonu, gdje će imati ulgu tehničarke u laboratoriji.

Osim toga, glumila je u filmu Moviestar, Charlesa Berga koji bi uskoro trebao izaći, a igra i jednu od glavnih uloga u filmu Uber .

Tu je glumila rame uz rame sa svojim suprugom Mirajom Grbićem.

Glumački ali i bračni par Marija Omaljev-Grbić i Miraj Grbić svoj novi dom pronašli su u gradu koji slavi posao kojim se bave, u kolijevci Hollywooda u Los Angelesi i dobro im ide.

Glumac kojeg publika u našoj zemlji najviše pamti kao simpatičnog Čombeta iz megapopularne serije „Lud, zbunjen, normalan“ sada je profesor na univerzitetu „New York Film Academy“, čije je sjedište u Los Angelesu.

Predaje predmet Acting for Film (Gluma za film), a kolege su mu velikani Al Pacino, Kevin Spacey, Steven Spielberg, Ben Stiller, Glenn Close, Ron Howard, Andy Garcia… Paralelno snima filmove i serije, kao i njegova supruga Marija. Rizik se u njihovom slučaju isplatio!

isplat

Ne propustite