FENOMENALAN TRIK: Samo nekoliko kapi ove mješavine pretvorit će vašu sijedu kosu u crnu!

Praktična žena
FENOMENALAN TRIK: Samo nekoliko kapi ove mješavine pretvorit će vašu sijedu kosu u crnu!
.

Pojava sijedih je sasvim normalna stvar. Ovdje ćemo vam pokazati prirodni način koji će vam pomoći da prekrijete sijedu kosu koji će vam pomoći.

Evo šta vam je potrebno:

  • Gel aloe vere
  • Kapsula vitamina E

Priprema je vrlo jednostavna, reba da pomiješate gel aloe i da uspete sadržaj kapsule ili možete i usitnite tabletu vitamina E. Nijanse će te dobiti na tjeme i lagano masirajte 5 minuta, zatim ostavite da djeluje jedno sat vremena.

Nakon toga operite kosu, ovaj trik ponavljajte s vremena na vrijeme, jer je vitamin E ima antioksidansno dejstvo, ali i pored toga potiče rast kose.

Dobar je za kožu, vitamin E potiće plodnost, jer pomaže funkciju reproduktivnih organa.

Ovaj vitamin nalazi se u sjemenkama, orašastim plodovima ali i povrću, ali  i u bademima. Ova biljka aloja vera je dobra za kožu, kosu i potiče njen rast.

Za sijedu kosu možete koristiti još jedan recept:

Potrebni sastojci:

  • 3 kašike svježeg limunovog soka
  • 50 ml kokosovog ulja

kokosovo-ulje

Priprema je vrlo jednostavna, sve što trebate uraditi jeste da iscijedite limun i dodaje kokosovo ulje, a nakon toga dobro promješajte, smjesu nanesite na tjeme, ostavite tako da stoji sat vremena.

Nakon toga operite kosu kao i inače,na taj način će te smanjiti vidljivost sijedih, a ovi sastojci su jako zdravi za vašu kosu.

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja,  odlično je u kozmetičke svrhe te se često koristi u njegova primjena za kožu, kosu zube, pored toga limun je pun vitamina C i djeluje kao antioksidans.

Ne propustite