Čovjek kupio knjigu na buvljaku i unutra pronašao molbu za posao kakvu danas nitko ne bi napisao

Zanimljivosti
Čovjek kupio knjigu na buvljaku i unutra pronašao molbu za posao kakvu danas nitko ne bi napisao
.

Jedan korisnik Reddita na buvljaku na Britancu kupio je knjigu, a u njoj je pronašao staru molbu za posao dotičnog Dragutina Šrajbera koji je tražio premještaj na novo radno mjesto u knjižari.

"Komisiju za zasnivanje i otkazivanje radnih odnosa" u molbi obavijestio je o svom prijašnjem radnom iskustvu, ali i objasnio zašto želi premještaj.

kom

"Voljan sam primiti novu dužnost za raspisano radno mjesto pomoćnika šefa skladišta papira ili tiskanice. Prednost veća plaća. Razlog napuštanja sadašnjeg radnog mjesta: Velika promaja i jako svjetlo koje mi ne odgovara", napisao je dotični, a njegov post izazvao je mnogobrojne reakcije.

Dok su se neki našalili kako se propuha zaista treba čuvati, drugi su primijetili kako je danas na takvu iskrenu molbu teško naići.

"Barem je frajer bio iskren, mene živcira što to više danas uopće prihvatljivo napisati u zamolbi, a zapravo je to najčešći motiv.U kapitalizmu samo firme imaju pravo biti motivirane profitom, radnik mora raditi zbog iskrene ljubavi prema poslu, proaktivnosti i želje za radom i odgovornosti. Neće valjda HR psiholozi i fensi start up direktori zaposliti neko sebično govno koje radi samo zbog love, pa da se onda buni kad kasni plaća", komentirao je jedan korisnik.

Ne propustite