PRESTANITE ŠTO PRIJE: Greške koje svi pravimo, a koje uništavaju vaš telefon!

Tech
PRESTANITE ŠTO PRIJE: Greške koje svi pravimo, a koje uništavaju vaš telefon!
.

Prazna mi je baterija! Zar to nije rečenica koju najčešće čujete ovih dana? Punjenje telefona nije komplikovana stvar, ali može i da uništi telefon.

1. Nema potrebe bateriju napuniti 100%

greska1
Znam da se najbolje osjećate kada vam je baterija puna. Većina ljudi tokom noći puni telefon, a preko dana ga koristi. Stručnjaci tvrde da je najoptimalnije za bateriju da bude napunjena između 30% i 80%.

Prazna baterija je stres za telefon, tako da treba izbjeći "cijeđenje baterije". Neki stručnjaci tvrde da jednom-dva puta mesečno treba isprazniti do kraja telefon jer se na taj način rekalibrira.

3. Pretopla baterija? Telefon usporen?

greska2
 

Baterija iPhone-a ne podnosi visoku temperaturu. Iako nema veze sa punjenjem, ima veze sa trajanjem baterije. Jednostavno, ne ostavljajte telefon na suncu, niti na hladnoći.

4. Umjesto bežičnog punjača, koristi prenosivi punjač

greska3
Bežični punjači su predviđeni za hitne slučajeve, ili kada ste u putu. Bežični punjači, baš kao i vaš telefon emituju toplotu. Ova toplota može da ošteti telefon.

5. Skinite masku kada punite telefon

greska4

Da li ste se ikada pitali kako maska utječe ne telefon kada ga punite? Maska zadržava temperaturu, pa bi je trebalo skidati kada punite telefon.
Čak i ako ne koristite stari iPhone, i dalje bi trebalo da ga punite. Trudite se da uvek bude na minimum 25% u suprotnom može se desiti da padne u duboko stanje ispraznjenosti baterije. Zvuči kao da je pao u komu, ali nije naivno može se desiti da više ne može da se napuni.

7. Uvijek koristite svoj punjač

greska5
Zar ovo nije nešto što se često dešava? Potreban vam je punjač i bez razmišljanja ćete uzeti tuđi, jer odgovara vašem telefonu. Nemojte to raditi, koristite onaj koji ste dobili uz telefon.

8. Ne štedite na punjaču ako se pokvari

greska6
Punjač nije nešto na čemu treba štedeti novac. Iako su drugi punjači, koji nisu Apple-ovi mnogo jeftiniji, oni mogu da sprže telefon.

9. Aplikacije

greska7
Aplikacije zauzimaju dosta prostora, ali isto tako troše i bateriju. Ako često koristite aplikaciju i korisna vam je, zadržite je. U suprotnom je izbrišite.

10. Bluetooth i Wi-Fi

greska10
Većini je Bluetooth ili Wi-Fi uključen, ali on nevjerovatno troši bateriju. Svaki put nakon korišćenja isključite Bluetooh i Wi-Fi i baterija će vam duže trajati.

 

(fokuzz.com) 

 

Ne propustite