ODJEĆA VAM SE STISNULA U PRANJU? Evo kako da je brzo vratite u prvobitno stanje!

Moda i ljepota
ODJEĆA VAM SE STISNULA U PRANJU? Evo kako da je brzo vratite u prvobitno stanje!
.

Kada kupujete vunenu odjeću, trebate računati na to da će se skupiti u pranju ako se u njezinu sastavu nalazi 50 posto vune. U tom slučaju kupite veći broj nešto što inače nosite. No, bez obzira na materijal, odjeća se može smanjiti u pranju. Dogodi li vam se takvo što, postoji nekoliko načina kojima možete spasiti svoju odjeću i vratiti je u prvobitno stanje.

1. Pomoću regeneratora za kosu ili baby šampona

Sudoper ili lavor napunite hladnom vodom. U vodu ulijte četvrtinu šalice regeneratora za kosu ili baby šampona i sve dobro promiješajte. Problematičan komad odjeće stavite u vodu na 15 minuta pa izvadite i isperite u čistoj vodi. Rukama je ocijedite pa lagano širite prstima od ruba do ruba. Nakon toga pustite da se suši na stalku za rublje.

2. Pomoću omekšivača

U posudu s vodom stavite omekšivač i namočite stisnutu odjeću. Ostavite da odstoji oko pola sata kako bi odjeća upila vodu i omekšala. Odjeću nakon toga položite na ravni ručnik i raširite je. Ručnik zarolajte zajedno s odjećom kako bi upio vodu pa rukama lagano rastežite do željene širine, odnosno prvobitnog stanja. Kada ćete sušiti odjeću, pribadačama je možete pričvrstiti za podlogu kako bi ostala raširena i tijekom sušenja.

3. Pomoću pegle

Odjeću koja se stisnula u pranju možete pokušati rastegnuti peglom na jaku paru.

4. Stolac kao kalup

Nakon pranja majice ili veste koja se stisnula stavite je na naslon stolca koji će poslužiti kao kalup za rastezanje gornjeg dijela. Što se tiče rukava, rastežite ih rukama tijekom nošenja. Nakon sljedeća dva pranja i ponavljanja takvih postupaka odjeća bi se trebala raširiti.

(Dnevno.hr)

Ne propustite