GO SDPBiH: Smirivati nacionalne tenzije, hitno rješavati probleme bh. građana

Aktuelno
GO SDPBiH: Smirivati nacionalne tenzije, hitno rješavati probleme bh. građana
.

Objedinjavanje progresivnih snaga u Bosni i Hercegovini, evidentno jačanje koalicionog kapaciteta Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) te organizaciono jačanje na području Republike Srpske bile su teme razgovora na sjednici Glavnog odbora (GO) SDPBiH.

Glavni odbor je donio i odgovarajuće odluke u tom pravcu te je za naredni period najavljeno i kadrovsko osnaživanje tog najvišeg partijskog organa.

Sjednica  je održana u Sarajevu, nakon uspješno održanog Regionalnog Samita lidera Partije evropskih socijalista (PES) koji je organizirao SDPBiH, u saradnji s PES-om, saopćeno je danas iz GO SDPBiH.

Članovima Glavnog odbora obratili su se predsjednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev i predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić.

Oba regionalna lidera dali su punu podršku aktivnostima SDP-a na okupljanju progresivnih snaga u BiH te govorili o budućim aktivnostima u okviru strategije SDP-a i konkretnim metodama njihove pomoći u njenoj implementaciji.

Članovi GO SDP-a prihvatili su informaciju o radu Predsjedništva SDPBiH između dvije sjednice Glavnog odbora te je obavljena rasprava o aktuelnoj političkoj situaciji.

Članovi GO SDP-a pozvali su vlasti na svim nivoima da se hitno okrenu svakodnevnim problemima građana i njihovom rješavanju te da odmah po strani ostave namjerno podizanje nacionalnih tenzija, koje imaju za cilj skretanje pažnje sa životno bitnih tema i zloupotrebu institucija i javnih preduzeća u stranačke svrhe.

Za 23. novembar najavljeno i održavanje Svečane akademije SDP-a BiH povodom godišnjice održavanja ZAVNOBiH-a, koja će biti održana u velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Fena.

Ne propustite