ČUDOTVORNA BILJKA, MOŽETE JE NABAVITI: 1.000 puta efikasnija od hemoterapije za rak dojke

Porodica i zdravlje
ČUDOTVORNA BILJKA, MOŽETE JE NABAVITI: 1.000 puta efikasnija od hemoterapije za rak dojke
.

Na svakih 5 kancerogenih ćelija koje tipična doza hemoterapije pogađa, jedna normalna ćelija se takođe uništava. To je samo početak kada se govori o opasnostima tradicionalnih metoda lečenja kancera.

Ohrabrujućih vesti ipak ima – otkriveno je da slatki pelen ima antikancerogena svojstva. Postoje hiljadu supstanci prirodnog porekla koje doktori ignorišu, a koje uništavaju isključivo kancerogene ćelije. Nedavna studija je otkrila da slatki pelin može ubiti i do 12.000 kancerogenih ćelija na svaku zdravu ćeliju.

Slatki pelin je biljka puna moćnih antikancerogenih terpena poput limonena i B-pinena i kvercetina koji svi sadrže antiupalna dejstva, ubijaju kancerogene ćelije i pospješuju imunitet.

 

Istraživanja pelina koja su imala neverovatne rezultate

Univerzitet u Vašingtonu je otkrio da specijalno super-koncentrisano jedinjenje slatkog pelena i gvožđa može biti preko hiljadu puta efikasnije od hemoterapije u targetiranju isključivo kancerogenih ćelija. To jedinjenje je najefikasnije kod raka dojke.

Razvijeno od strane profesora bioinženjerstva Henrija Laja, navodi se da slatki pelin i gvožđe u kombinaciji se ponašaju poput trojanskog konja i stvaraju „aktiviranu bombu“ kancerogenim ćelijama.

Sličnu studiju o ljekovitim efektima pelena sproveo je Politehnički univerzitet u Vorsteru i oni su otkrili da „Pelin reaguje sa gvožđem kako bi stvorio slobodne radikale koji ubijaju ćelije. Povećan unos gvožđa kod ćelija dovodi do toga da su one tad podložnije slobodnim radikalima koje stvara pelin.“

Laj sa Univerziteta u Vašingtonu navodi da „trenutno dostupni lekovi najčešće ciljaju na specifične oblike raka. Ova komponenta utiče na generalnu karakteristiku kancerogenih ćelija – visok sadržaj gvožđa.“

Ćelije raka dojke naročito mogu ponekad da sadrže i do 15 puta više receptora gvožđa i zbog toga je mješavina gvožđa i pelena toliko efikasna kod ovog tipa kancera.

Još uvek je, pak, debata u toku o tome na koji način bi trebao da se koristi pelin da bi se izvukla njegova ljekovita svojstva. Naučnici na Vorsteru tvrde da je dovoljna sama biljka (u odnosu na ekstrakt) da ubije kancerogene ćelije i ponaša se kao antagonistički agent za receptore estrogena kod raka dojke.

 

Da li će ovaj pronalazak promijeniti tretman kancera na bolje?

Čuveni kineski hemičar Tu Juju je 2015, godine osvojio Nobelovu nagradu za medicinu, za svoje otkriće ekstrakcije iz pelina za liječenje groznica, a možda čak i malarije.

Ovo daje dokaz naučnicima sa Univerziteta u Vašingtonu da pelin između ostalog posjeduje i jak antikancerogeni efekat, te da u kombinaciji sa gvožđem čini lijek koji bi predstavljao veliki napredak u toj grani medicine.

(Webtribune.rs)

Ne propustite