10 najbržih načina da prirodno izbijelite žute zube

Praktična žena
10 najbržih načina da prirodno izbijelite žute zube
.

Svi sanjamo o savršenom holivudskom osmjehu. Međutim, ne mogu svi da priušte sebi izbijeljivanje zuba kod zubara. Ne brinite, postoje načini da vam zubi budu biserno bijeli i bez odlaska u zubarsku ordinaciju.

Najbolje od svega - sve što vam je potrebno za izbijeljivanje zuba već imate u svojoj kući i ne morate se brinuti da ćete oštetiti zubnu gleđ. Isprobajte i javite nam da li ste zadovoljni rezultatima!

1. Aktivni ugalj

Aktivni ugalj je jednood najboljih i najjeftinih sredstava za izbijeljivanje zuba. Usitnite tabletu aktivnog uglja u prah, umočite vlažnu četkicu u njega i normalno operite zube.
2. Mlijeko u prahu i pasta za zube

Mlijeko u prahu će učiniti vaše zube biserno bijelim i zdravim. Stavite malo paste na četkicu, pospite mlijekom u prahu i operite zube.

3. Soda bikarbona i sok od limuna
Stavite prstohvat sode bikarbone na četkicu za zube i sipajte preko nekoliko kapljica soka od limuna. Rezultat će biti bijeli i sjajni zubi. Nemojte koristiti ovu metode češće od jednom nedjeljno,

4. Hidrogen
Hidrogen možete koristiti ako nemate pretjerano osjetljive zube. Jendostavno umočite tupfer u hidrogen i nježno istrljajte zube. Ova tehnika se ne preporučuje za čestu upotrebu, jer može da ošteti gleđ.

5. Prašak za pecivo i sok od limuna
Kašičica praška za pecivo i kašičica svježe iscjeđenog soka od limuna učiniće čudo za 2 minuta. Ne držite smjesu duže od 2 minuta na zubima.

6. Morska so, sok od limuna i pasta za zube. Pomješajte u činiji kašičicu morske soli i malo svježe iscjeđenog soka od limuna sa pastom za zube. Nanesite smjesu na zube, ostavite oko minut i dobro isperite usta.

7. Sok od limuna i voda
Mješavina iste količine vode i soka od limuna vratiće bjelinu zubima i dezinfikovati kompletnu usnu duplju.

8. Jabukovo sirće i voda
Rastvirite pola kašičice jabukovog sirćeta u čaši vode. Isperite usta svako jutro ovim rastvorom prije pranja zuba.

9. Jagode
Izgnječite kašikom zrele jagode. Čekajte zube ovom smjesom nekoliko minuta da biste uklonili žućkaste mrlje.

10. Pasta za zube, so, soda bikarbona i sok od limuna
Pomješajte u činiji kašiku paste za zube, prstohvat soli, malo sode bikarbone i 4-5 kapi limunovog soka. Četkajte zube ovom smjesom oko 4-5 minuta. Primjetićete razliku nakon samo jedne upotrebe. Koristite ovu metodu na svaka dva mjeseca. 
Upozorenje: Ne koristite sve ove metode u isto vrijeme i ne izbijeljujte zube kod kuće ako imate problema sa zubima.

 

Image source: brightside.me

Ne propustite