Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom

Bosna i Hercegovina
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom
.

Kompanija Asseco SEE B&H d.o.o Sarajevo u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH obilježila je 19. novembar - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom.

Kroz zabavno-edukativno druženje uposlenika kompanije Asseco, SOS porodica i porodica pod rizikom odvajanja koje su uključene u SOS Program jačanja porodica, učesnici su imali priliku naučiti koliko je važna prevencija nasilja nad djecom, saopćeno je iz SOS Dječijih sela BiH.

- Zlostavljanje i zanemarivanje djece je nažalost, prisutan i veoma raširen problem u BiH, a njegove posljedice najčešće rezultiraju velikim emocionalnim, psihičkim ili fizičkim ožiljcima. Izloženost djece nasilju ne dovodi samo u pitanje njihovo zdravlje već i mogućnost njihovog razvoja u odrasle osobe koje su u stanju formirati zdrave porodice i biti potpuno funkcionalni dio zajednice - stoji u saopćenju. 

Stručni tim SOS Dječijih sela BiH je za sve učesnike održao edukativnu radionicu s ciljem podizanja svijesti o važnosti kvalitetno provedenog vremena unutar porodice.

Kompanija Asseco SEE B&H je osigurala i poklon pakete za sve porodice koje su učestvovale na ovom porodičnom danu, a uposlenici su donirali odjeću i igračke za djecu. Roditelji su dobili brošuru "Sigurnost djece je briga svih nas“ koju su pripremila SOS Dječija sela BiH.

 

Ne propustite