TERAPIJA ČARAPAMA: Stari recepti koji liječe bolesti

Porodica i zdravlje
TERAPIJA ČARAPAMA: Stari recepti koji liječe bolesti
.

Onima koji su slušali svoje bake ovo sigurno nije čudno. Saznajte kako da uz pomoć para čarapa, malo povrća i voća uspješno snizite tjelesnu temperaturu i izborite se sa prehladom.

Limun

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i icijedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat. Već poslije 30 minuta ćete osjetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suhe. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sljedeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža.

Krompir

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomiješajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smjesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da djeluje nekoliko sati ili preko noći.

Brašno i bjelance

Napravite mješavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta (treba vam gusta smjesa). Stavite tu mješavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrijebiti i bjelance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da djeluje nekoliko sati.

Ne propustite