STANJE NA PUTEVIMA: Upozorenje na jake udare vjetra u južnim krajevima zemlje

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Upozorenje na jake udare vjetra u južnim krajevima zemlje
.

 Zbog kiše koja ledi u dodiru sa tlom, savjetujemo maksimalan oprez na putnim pravcima Sarajevo-Konjic i Semizovac-Olovo. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, brzina kretanja je ograničena na 80 km/h. Snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mlinište, gdje zbog jakog vjetra dolazi do formiranja sniježnih nanosa. Na jake udare vjetra upozoravamo i u južnim krajevima naše zemlje.  Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite