PREPOZNAJETE LI PJEVAČICU NA STAROJ FOTOGRAFIJI: Pobijedila je kancer dva puta, prestala je da se bavi muzikom u jeku popularnosti

Show
PREPOZNAJETE LI PJEVAČICU NA STAROJ FOTOGRAFIJI: Pobijedila je kancer dva puta, prestala je da se bavi muzikom u jeku popularnosti
.

Pjevačica Nada Obrić uspjela je čak dva puta da pobijedi najtežu bolest – 1999. godine dijagnosticiran joj je kancer materice u poodmaklom stadijumu, a 2003. godine maligni mladež na koži.

Oba puta je bila operirana, potpuno je vjerovala ljekarima, ali vjerovala je i da su čuda moguća i da će se izliječiti.

- Ljudi malo govore o tome, ali ja svima kažem da redovno idu na kontrole i vode računa o imunitetu. Bolest sam otkrila zahvaljujući intuiciji i oba puta u posljednjim sekundama. Sa bolešću se ne treba igrati, ona ne bira ni vrijeme ni profesiju, svakom može da se desi i zato treba ići kod ljekara. I ako dođemo u situaciju da nas život opomene i uspijemo sve to da prebrodimo kao ja, i dalje treba voditi računa. Svi moraju da nađu vremena za svoje zdravlje. Ja sam bila relativno mlada kada se sve to dešavalo, djeca su mi bila na fakultetu i ja sam im bila neophodna.

Sebi sam govorila glasno, da bih čula svoj glas: ''Meni ne može i ne sme ništa fatalno da se desi, ja ću ovo da prebrodim jer nisam završila sve ono što sam naumila u životu! Rano je da umrem, još moram da živim.'' To je uticalo da se borim, kaže Nada i priznaje da je u početku bila u košmaru i panici, ali da je brzo shvatila da joj jedino borba do posljednjeg atoma snage može pomoći i da nema prepuštanja.

- Ja sam samo iz mog komšiluka spasila četiri žene koje su isprovocirane mojom pričom otišle kod ljekara i sve četiri završile na operacionom stolu. Sve se dobro završilo i ja sam zaista preponosna, a ko zna koliko je onih koje i ne poznajem, a pomogla sam im svojim iskustvom, kaže Nada, koja se našla i svojoj tada najboljoj drugarici Verici Šerifović kada su joj ljekari pronašli tumor štitne žlijezde:

- Tada sam bila uz nju i olakšala joj druženjem, pozitivnim pričama, bodrenjem. Govorila sam joj: ''Proći će, nije to ništa…'' Znate već i sami šta se sve priča u takvim situacijama. Sretna sam što je riješila taj problem. Nadam se da joj se bolest neće vratiti, kao ni meni.

Nada dodaje da prema Verici nema negativne emocije iako i dalje ne razgovaraju.

- Ja brzo oprostim i njoj sam sve oprostila. Ali zaista to mislim. Trudit ću se da u rijalitiju budem mnogo tolerantnija, čak i dosadna, kako me neko ne bi iznervirao. Ja sam i svom suprugu oprostila prevaru i ostali smo u korektnim odnosima. Sa njim sam provela 16 godina i ja poštujem i svoje godine i svoj izbor. Ne mogu da pljujem po tome jer tako pljujem po samoj sebi, objašnjava Nada i naglašava da ona nikada ne bi bivšeg muža otjerala na ulicu što je uradila Verica:

- Čula sam da je Verica izbacila Rajka, ali ja to nikada ne bih uradila. Moj bivši muž imao je svoj dio kuće, a ja svoj. Kasnije je to na najlakši mogući način razdvojeno, a ja poslije razvoda nisam ništa tražila.

nada

 

 

Ne propustite