Za dlaku izbjegnuta katastrofa: Cisterna koja se na autoputu zabila u šleper prevozila je zapaljivi plin!

Region
Za dlaku izbjegnuta katastrofa: Cisterna koja se na autoputu zabila u šleper prevozila je zapaljivi plin!
.

Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske, za Dnevnik.hr kazala je kako su u nesreći sudjelovala dva teretna vozila - cisterna i šleper.

Između čvorova Delnica i Ravna Gora, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća. Nekoliko se sati nije moglo prometovati autocestom ni u jednom smjeru te su vozila bila preusmjeravana na staru cestu kroz Gorski kotar. Kako javlja reporter Nove TV Marko Balen, nesreća je okarakterizirana kao teška.

Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske, za Dnevnik.hr kazala je kako su u nesreći sudjelovala dva teretna vozila te da je od 10 sati odmah obustavljen promet prema Zagrebu.

U nesreći je ozlijeđena jedna osoba, koja je prevezena u KBC Rijeka, na Sušak. Težina ozljeda još nije poznata, no osoba je u bolnicu prevezena pri svijesti, doznajemo iz policije. Očevid je u tijeku, a po njegovu okončanju s prometnice će biti uklonjena i vozila koja su sudjelovala u nesreći - cisterna i šleper.

"Sad sam se čuo s njima (djelatnicima HAC-ONC-a, op.a.), kažu da je u jednom trenutku bilo panike, jer je cisterna koja se zabila u šleper prevozila plin propan-butan... Katastrofa je izbjegnuta za dlaku, jer oplata cisterne srećom nije popustila. Iz cisterne curi gorivo, no to je u cijeloj priči doista najmanja šteta i cestari će to ubrzo riješiti", kazao je Marko Balen.

Milan Ročak, zapovjednik Vatrogasne postrojbe HAC ONC-a, potvrdio je kako nema opasnosti od curenja plina jer je spremnik neoštećen, a vatrogasci sada na terenu osiguravaju mjesto nesreće. Očekuje se da će autocesta uskoro biti prohodna.

(dnevnik.hr)

 

Ne propustite