KRAJ RAKA? Otkrivena revolucionarna metoda koja uči tijelo kako da ubija sve vrste tumora i 100 POSTO JE EFIKASNA!

Zdrav život
KRAJ RAKA? Otkrivena revolucionarna metoda koja uči tijelo kako da ubija sve vrste tumora i 100 POSTO JE EFIKASNA!
.

Stručnjaci su uspjeli da se izbore sa ćelijama raka crijeva pomoću nove imunoterapije, te su objavili kako su rezultati 100 % uspješni u ogledu koji je rađen na miševima oboljelim od ove bolesti.

Nova radioimunoterapija kombinuje tradicionalnu radijaciju i imunoterapiju. Oni vjeruju da se ona može primeniti na različitim oblicima ove bolesti jer je imunoterapija viđena kao jako dobar način u liječenju raka koja može da zamijeni hemoterapiju za nekoliko godina, piše Dailymail. Ona budi imuni sistem pacijenta i uči tijelo kako da se samo bori protiv malignih ćelija.

rak

Radioimunoterapija proizvodi molekule koji su napravljeni da prepoznaju i unište ćelije raka. Ove ćelije tijelo samo proizvodi uz pomoć imunog sistema i one su zadužene za borbu protiv bakterija i virusa. Kada se ove ćelije ubrizgaju u tijelo pacijenta, one putuju do ćelija raka i direktno ih pogađaju sa određenom dozom radijacije.

Kod miševa na kojima su vršeni ogledi, ćelije raka su ubijene dok su zdrave ćelije ostale netaknute. Ova metoda može da se primijeni i na druge vrste raka kao što su rak dojke, pluća, pankreasa, melanom… Još uvijek nije precizirano da je ova metoda spremna za probu na ljudima i da će vrijeme pokazati hoće li se on uopšte primenjivati na ljudima, piše "Telegraf.rs".

Ne propustite