ŽESTOKA TUČA U ZATVORU jedan zatvorenik zadržan u bolnici, a razlog je BIZARAN!

Region
ŽESTOKA TUČA U ZATVORU jedan zatvorenik zadržan u bolnici, a razlog je BIZARAN!
.

B.N. (26) koji u niškom Kazneno popravnom zavodu izdržava zatvorsku kaznu povrijeđen je u četvrtak u tuči s osuđenikom D.E. On je zadobio povrede glave zbog kojih je zadržan na opservaciji na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

Kako saznaje Kurir do sukoba je došlo u televizijskoj sali u zatvorenom dijelu ustanove gdje su smješteni zatvorenici osuđeni za najteže vrste krivičnih djela.

- Oni su se posvađali jer nisu mogli da se dogovore šta će gledati na televiziji, a zatim su se i potukli. Tokom tuče D.E. je zadao nekoliko udaraca B.N. ali je zahvaljujući brzoj intervenciji zatvorske straže spriječeno da sukob eskalira. Intervenirala je Hitna pomoć koja je obojicu osuđenika prebacila do Kliničkog centra ali je samo B.N. zadržan u bolnici. On bi trebalo da bude otpušten s Klinike za neurohirurgiju jer nisu ustanovljene teže povrede - kažu sagovornici Kurira upoznati s ovim slučajem.

Zbog kršenja kućnog reda protiv obojice osuđenika će biti podnijete disciplinske prijave.

B.N. je osuđen na pet godina i devet mjeseci zbog razbojništva, dok će D.E. u niškom zatvoru provesti tri godine i sedam mjeseci zbog teške krađe.

Ne propustite