U PONEDJELJAK NAS OČEKUJE VELIKA PROMJENA VREMENA: Znali smo da će biti hladno, ali ne i ovako!

Bosna i Hercegovina
U PONEDJELJAK NAS OČEKUJE VELIKA PROMJENA VREMENA: Znali smo da će biti hladno, ali ne i ovako!
.

Promjenjivo vrijeme uz padavine u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine, očekuje se predstojećeg vikenda, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. A već u ponedjeljak, širom BiH očekuju se sniježne padavine.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama većinom kiša, na planinama snijeg. Jedino u Krajini susnježica se očekuje i u nizinama. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje umjereno jako jugo, koje će od poslijepodnevnih sati promijenuti smjer na sjever.

Temperatura zraka prije podne uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Od sredine dana temperatura zraka u opadanju. U Krajini temperatura zraka između 1 i 4°C., saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite