ŠOKANTNI SLUČAJEVI ZANEMARIVANJA DJECE: Majka se opijala pa vrijeđala mališana, otac noćima ostavljao djecu samu!

Region
ŠOKANTNI SLUČAJEVI ZANEMARIVANJA DJECE: Majka se opijala pa vrijeđala mališana, otac noćima ostavljao djecu samu!
.

Pulska policija podnijela je, u četiri slučaja, kaznene prijave protiv petero roditelja, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava i nepoštovanje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, pišu hrvatski mediji.

U prvom je slučaju utvrđeno kako se majka, iako svjesna da negativno utječe na emocionalni razvoj svog djeteta, dovodila u alkoholizirano stanje, vrijeđala dijete i u njegovoj prisutnosti vrijeđala bivšeg supruga te branila djetetu kontakte s ocem.

U drugom slučaju, policijski su službenici utvrdili kako su se roditelji pred djecom učestalo svađali i vrijeđali, a ponekad i fizički sukobljavali, što je vidno uznemirilo njihovo dvoje djece i negativno utjecalo na njihov psihički razvoj.

Za jednog oca utvrđeno je kako je kao roditelj grubo zanemario svoju dužnost brige o svoje troje djece, koje je ostavljao tokom noći same.

Jedan je otac osumnjičen da je kršio zabranu suda, kojom su mu onemogućeni kontakti s dvoje djece do njegovog uspješnog uključivanja i dovršetka psihosocijalnog tretmana. Sigurnosnu mjeru psihosocijalnog tretmana ocu je odredio sud u postupku za kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Ne propustite