Izložen je velikim kritikama: Neymar izgleda potpuno očajno

Sport
Izložen je velikim kritikama: Neymar izgleda potpuno očajno
.

Zvijezda PSG-a Neymar od dolaska u PSG iz Barcelone izložen je velikim kritikama. Odmah po dolasku na Park prinčeva Neymar je pokušao da preuzme svlačionicu i da sve bude po njegovom, ali to mu nije pošlo za rukom, te je izazvao nekoliko sukoba.

Nervoza se prenijela i na teren. Brazilac je u meču protiv Marseillea protekle nedjelje je i isključen, što je pojačalo kritike zbog njegovog ponašanja.

Nekadašnji francuski reprezentativac Christope Dugarry posebno je kritičan prema brazilskom fudbaleru i nije ga štedio.

"Neymar vjerovatno misli da se igru u sobi ili da igra futsal sa prijateljima. Fokusiran je na provociranje drugih, protivnike čeka na 45 metara od gola i tako je potpuno beksoristan", smatra Dugarry, te dodaje:

"Gdje je onaj Neymar koji je u prvim utakmicama igrao na prvi ili drugi dodir i koji je ubrzao igru PSG-a? U nedjelju je bio očajan i nije se moglo uživati u njegovoj igri. Igrao je kao da je u dvorištu sa prijateljima i uopšte nije mario za saigrače.

Bila je to najgora utakmica koju je odigrao", rekao je Dugarry. Neymar je ove sezone u 11 utakmica postigao 10 golova i upisao je devet asistencija.

 

Ne propustite