DIRLJIVO: Ono što je otac uradio kako bi SPASIO život svoje kćerke će rastopiti vaše srce!

Porodica i zdravlje
DIRLJIVO: Ono što je otac uradio kako bi SPASIO život svoje kćerke će rastopiti vaše srce!
.

U junu prošle godine, roditelji male Esme Chester su odveli svoju kćer na rutinski test krvi za kašalj i dobili su neočekivano loše vijesti.

Esme je dobila dijagnozu zatajenja bubrega u posljednjoj fazi. Njn otac Lee Chester, 37, i majka Rachel Mulhearn, 27, bili su potpuno šokirani.
Tri godine stara djevojčica, unatoč tome što je prolazila kroz stalnu dijalizu, držala je pozitivan stav.

Esme je bila prisiljena provesti 14 mjeseci na dijalizi, zbog njezinog stanja, 12 sati dnevno, sedam dana u sedmici. I Lee i Rachel bili očajno su tražili rješenja pa su testirani za doniranje organa. Oboje su bili pogodni.

“Mi smo bili i testirani i iako je Rachel bila pogodan donator, bio sam bolji izbor. Rekao sam da ću ja, odmah “, rekao je Lee.

Ali, uzbuđenje se pretvorilo opet u brige. Esme je pretrpila moždani udar u decembru i morala je biti na intenzivnoj šest sedmica, čime se odgađala operacija presađivanja.

Bila je u bolnici do sredine marta gdje je učila kako jesti i hodati. Ona je čak morala provesti svoj treći rođendan u bolnici.

Ali na kraju Esme se oporavila, zahvat presađivanja bubrega bio je uspješno izveden. Oboje i Esme i tata Lee su dobro i oporavljaju se.

 

PROČITAJTE JOŠ:

DJEVOJKA ZA ŽENIT: Ima 20 godina i svoj TRAKTOR! 'U njemu se najbolje osjećam'

 

Vedrana Poletar (20) ima svoj OPG. Upravlja sama svim strojevima, svaki dan je u polju, sama istovaruje gnojivo. Vedrana je ljubav prema zemlji naslijedila od roditelja.

Radim ono što volim, ono što me ispunjava nije mi nimalo teško ujutro rano ustati i do kasno raditi, jer to uistinu volim. Nakon završene komercijalne škole bilo je ili ići dalje na fakultet ili ostati doma sa svojima i obrađivati zemlju.
Ovo drugo me privuklo i odluka je bila definitivna. Ostajem orati zemlju i proizvoditi hranu – započela je priču laslovčanka Vedrana Poletar (20) koja je s 18 godina postala vlasnica OPG-a.

Vrijedna djevojka, za sebe kaže da baš i ne voli večernje izlaske, a i odabir garderobe prepustila je svojoj mlađoj sestri.

Mrzim to oblačenje, mada priznajem da i to ponekad volim, ali najbolje se osjećam u trapericama i majici dok sam za upravljačem jednog od mojih radnih strojeva – kaže Vedrana.

0f352a9fcdd1a3c2933c

Svakog dana ona poljima po istočnoj Slavoniji tjera svojih 160 konja zarobljenih u njenom traktoru John Deere, a iza njih ostaju nepregledne duge brazde na 12 hektara njenog imanja na kojemu uzgaja žitarice i uljarice. Osim ratarstva ova se djevojka bavi i voćarstvom, ima šljivik s oko stotinjak stabala.
Vedrana je krenula stopama svojih roditelja Gordane i Tibora, majka i ona imaju svoje OPG-eove, a tata Tibor kod njih radi, našalile su se.

To je točno, samo treba znati što i kako raditi. Nikada mi nije palo na pamet da bi se moglo obogatiti preko noći, svjesna sam da je to težak i pomalo nesiguran posao kakva je proizvodnja pod vedrim nebom, ali ako se hoće sve se može. Prijavila sam se za podmjeru 6.1 u okviru Potpore za ruralni razvoj, potporu EU-a za mlade poljoprivrednike i prošla sam na natječaju odobrena su mi sredstva, od blizu 400.000 kuna.

Neko bi si kupio novi skupocjeni automobil, a ja o tome nisam niti razmišljala, moj je san bio kupiti traktor i to sam ostvarila.

(24SATA.hr)

Ne propustite