OVE KANDIDATE NISTE SMJELI PROPUSTITI: Osim nastupa koji je sve rastopio šta se još događalo u Supertalentu?

Show
OVE KANDIDATE NISTE SMJELI PROPUSTITI: Osim nastupa koji je sve rastopio šta se još događalo u Supertalentu?
U pretposljednjoj audicijskoj emisiji Supertalenta gledatelji su uživali u brojnim atraktivnim, zabavnim, ali i vrlo emocionalnim i inspirativnim nastupima kandidata.

U pretposljednjoj audicijskoj emisiji Supertalenta gledatelji su uživali u brojnim atraktivnim, zabavnim, ali i vrlo emocionalnim i inspirativnim nastupima kandidata.

Nastup jedanaestogodišnjeg dječaka Gabrijela Rodića raznježio je žiri i publiku u studiju. Iako ga je tijekom nastupa zarobila trema pa ga je Janko došao na pozornicu smiriti i ohrabriti da nastavi s nastupom, Gabrijel je iz drugog puta izvedbom pjesme 'Someone Like You', pjevačice Adele, oduševio žiri. 

 ''Moje suze i moje emocije, ako si išta vidio, su ti rekle sve. Ti si jedno preslatko, predivno stvorenje koje ja želim vidjeti ponovo i ponovo. Prekrasno pjevaš i znam da u tvojim godinama to može biti još samo bolje. Tremu zaboravi, nemaš ju razloga imati, predivan si!'', rekla je Maja Šuput.  

Nastup glazbenog sastava Deaf band Dlan dokazao je da za njih prepreke ne postoje. Naime, predstavili su se autorskom pjesmom, a ono što ih ističe od ostalih je njihova sposobnost osjećanja glazbe obzirom da je od sedmero članova, petero gluhih.

''Ljudi, ja ne razumijem kako vi ovo radite. Da mi sto puta objasnite, meni ovo nije jasno. Ja znam ljude koji normalno čuju, a ovo ne mogu napraviti.'', iznenađena je bila Maja, a Janko je komentirao: ''Ovo je apsolutno nevjerojatno! Način na koji se vi slušate je nešto što bi čujeće osobe trebale naučiti i preciznost koju vi imate kao i ona komunikacija na pozornici je nešto toliko nadahnjujuće za gledati i slušati da je to čudo!''

61421937-supertalent-ivan-papista

 Jednako emotivan nastup osigurao je i Ivan Papišta na saksofonu. ''Ivane, ovo je bilo predivno. Ovo je bilo jako emotivno i do mene ste doprijeli. Ja mislim da je vaša posebnost, ne nužno samo u instrumentu i u glazbi, već da tu postoji nešto puno više o čemu ja ne znam.'', kazala mu je Martina, a Davor je dodao da čak ni on nije mogao isključiti emocije, dok je Maja poželjela da svira zauvijek. 

Luka Auguštin i Timotej Nuč, umjetničkim imenom Flipping Art Acrobatic duo, još su jedan dvojac iz Slovenije koji su se došli predstaviti svojim akrobatskim sposobnostima. No, prije nego li su krenuli s pravim performansom, pokušali su zavarati žiri sviranjem s raštimanim gitarama.

''Riskirali ste od mene jedan opasan buzzer, pogotovo kada je tvoja gitara bila raštimana. Vaši akrobatski elementi izgledaju iznimno impresivno, ali ono što me skroz izulo iz cipela je vaša sinkroniziranost. Ja ću samo reći, uz sve ste još i zgodni, tako da, odlično.'', oduševljena je bila Martina, a Janko je zaključio kako je njihov nastup bio ''jedan od moćnijih stvari koje je vidio ove godine''. 

61421419-supertalent-clorinda-varricchio

Akrobatkinje iz Mađarske pod imenom Jump rope, predstavile su se talentom preskakanja užeta. ''Zaista ne znam kako vam to uspijeva da nikad ne padnete i da se ne ozlijedite, ja sam se kao mala razbila. Svaka čast za izvedbu, mene ste apsolutno oduševile.'' poručila im je Maja. 

Akrobatkinja iz Italije Clorinda Varricchio predstavila se hupanjem. Dok se Maji, Davoru i Janku svidio nastup, Martina nije s njima podijelila oduševljenje, pa joj je dala ocjenu ne. ''Vaša priča je jako zanimljiva, drugačija, nemamo priliku vidjeti ljude koji žive, mali nomadski lifestyle. Meni ste bili iznimno atraktivni i poprilično dosadnjikavi.'' rekla je Martina. 

Natjecatelj Adrian Popović nastupao je i prošle godine u Supertalentu, ali s plesnom grupom Sinovi, dok se ove godine odlučio sam prijaviti. ''Meni je ovo bilo super! Jedan od rijetkih momenata kada ništa ne pišem, a to ti je meni uvijek znakovito. Privlačiš mi pažnju, zanimljiv si mi, jako si egzaktan u plesnom stilu koji traži egzaktnost kao takvu. Sviđaš mi se.'', poručila mu je Martina, a Maja je dodala kako bi voljela otpjevati pjesmu na koju bi on mogao plesati u njezinom spotu.

Četiri DA od žirija dobili su i cheerleaderi iz Širokog Brijega, Cher Široki. ''Taj široki osmijeh iz Širokog, te rupice u zubima i te špage, ti mostovi koji se preokreću, te noge koje se drže gore. Ako prođete dalje onda samo zbog vas četiri.'', poručila im je Martina, a Davor je dodao: ''Rekao bih samo da na mlađima svijet ostaje, a kod vas apsolutno vrijedi.''  

61420736-supertalent-matej-presnac

Tri DA od žirija dobio je Matej Presnac na tamburici, koji je nakon što je završio nastup zamolio Maju da s njim i dvojicom prijatelja zapjeva na pozornici. ''Brzina prstiju, odnosno trčanje po tamburici što sam ja primijetio, to je više šprint. Vidjelo se da uživaš, jako si krenuo na van igrati, a dečki su te više suzdržano pratili, ali dobro ste to podijelili, odlični ste.'', komentirao je Janko. 

Natjecatelj koji se predstavio imenom Darth Jackson, u kostimu Darth Vadera i imitacijom plesnih koraka Michaela Jacksona zbunio je žiri, a jedino od Davora nije dobio iks. ''Jedina stvar zbog koje nisam stisnuo ovaj crveni gumb je ta jer sam samo htio provjeriti koliko je čovjek uvježbao.'', objasnio je Davor, a Martina mu je poručila: ''Jedno je zabava, drugo je provokacija, pogotovo nekakava kvazi-nepotrebna provokacija, tako da sam ja stiskom ovog gumba rekla sve.'' 

Četiri iksa od žirija dobio je i natjecatelj Božo Franić koji im je pokušao prezentirati tehniku slow motiona. ''Božo, ovo je Vaša vrsta plesa, ovo je Vaše viđenje plesne umjetnosti. Za nas i za Supertalent to nažalost nije bilo dovoljno. Hvala na dolasku.'' kazala je Martina. 

Martina se na dolasku zahvalila i natjecatelju Anđelku Kečkeču koji se predstavio talentom pričanja viceva. ''Hvala Vam na pokušaju da nam vratite osmjeh na lice, moguće je da mi ne razumijemo tu vrstu humora, četiri iksa su sve rekla.'' dodala je Martina. 

Žiri od četiri iksa nije poštedio ni Šabana Dumnicu koji im je demonstrirao svoju toleranciju na bol tako što ga je njegova asistentica u nastupu depilirala trakama za depiliranje. 

Žiri nije impresionirao ni Patrik Dužić koji je nastupio vlastitom skladbom 'Savršena djevojka' koju je posvetio svojoj bivšoj djevojci. ''Prijatelju, ti si neki dobar čovjek, ali ovo je ozbiljno na strahovito amaterskoj razini. Svaka čast i tebi i tvom autorskom radu, ali ovo nije za Supertalent.'' zaključila je Maja.

(Dnevnik.hr

Ne propustite