KRVAVI POHOD U REGIONU: Lovačkim karabinom ranio badžu, ubo ženu, povrijedio svastiku i punicu!

Region
KRVAVI POHOD U REGIONU: Lovačkim karabinom ranio badžu, ubo ženu, povrijedio svastiku i punicu!
.

Radenko Trišević (63) tokom noći između srijede i četvrtka u selu Suho Polje pokraj Priboja u Srbiji, krenuo je u krvavi pohod podgrijan alkoholom i pucao u bivšu suprugu i ostale ukućane. Povrijeđene su tri žene i jedan muškarac. Nakon što je završio svoj krvavi pir, Trišević je otišao do svoje kuće, gdje se objesio.

 Kako saznaje alo.rs., Radenko se naoružan lovačkim karabinom i nožem pod okriljem mraka zaputio ka kući bivše supruge Milijane (60), gdje je provalivši vrata započeo svoj krvavi pohod. Prema dosadašnjim podacima, utvrđeno je da je Radenko odmah po upadu u kuću pucao u bivšeg badžu Radojka R. (63). Nesretnog čovjeka metak je pogodio u grudi i on je ranjen pao na pod dnevne sobe.

U naletu ludila naišao je na svastiku Danu R. (63), koju je povrijedio nožem. Pomahnitali Radenko je zatim zario nož u grudi nekadašnjoj supruzi, za milimetar joj promašivši srce.

 Ni tu se nije zaustavio, pa je potražio bivšu taštu Drinku (80), koja mu se suprotstavila. Nesretna žena tokom borbe sa pomahnitalim bivšim zetom zadobila je brojne posjekotine po tijelu i rukama.

Radenkov pohod su osujetile komšije, koje su, čuvši zapomaganje, počele da dolaze u kuću u kojoj se dešavala nesreća. Dolazak komšija pomahnitalog Radenka nagnao je na bjekstvo. On je pobjegao iz kuće u kojoj je pokušao da izvrši pokolj i otišao do svog doma, gdje se objesio - rekao je sagovornik upoznat sa slučajem.

 Prema njegovim riječima, daljom istragom i saslušanjem preživjelih otkrit će se napadačev motiv - da li se radi samo o poremećenim bračnim odnosima ili je riječ o neriješenim imovinskim pitanjima.

Prema nezvaničnim saznanjima, protiv Trišovića su ranije podnošene krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja. Policija mu je već oduzimala oružje i protiv njega je i zbog toga podnijeta krivična prijava. Komšije koje su prve pritrčale u pomoć povrijeđenim objašnjavaju da im je pažnju privukao pucanj, a potom kuknjava i lom. 

- Prvo što sam ugledao bio je okrvavljeni Radojko koji leži na podu. Malo dalje ležala je Dana, a iz unutrašnjosti kuće čuli su se pozivi u pomoć. Vidio sam i Milijanu, koja je bila sva krvava, dok je Drinka stajala na nogama, držeći se za rane, koje su krvarile - objašnjava komšija

R. T. Prema njegovim riječima, ubrzo su stigle i ostale komšije, i kao policija i Hitna pomoć. Radenko je nađen obješen u svojoj kući. Volio da popije koju čašicu više Radenkove komšije objašnjavaju da je on u suštini bio dobar čovjek, ali da se mijenjao kada popije. 

 

Ne propustite