STANJE NA PUTEVIMA: Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost
.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i puteve u dolinama rijeka:Bosne, Save i Lašve.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna, od 08 do 18 sati potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite