Ovo je razlog zbog kojeg se iznova vraćamo bivšem..

Ljubav
Ovo je razlog zbog kojeg se iznova vraćamo bivšem..
.

Sigurno imate barem jednu prijateljicu koja se voli uvijek i bez iznimke vraćati bivšima nakon svakog prekida. Ona je možda velika romantičarka, a možda vjeruje u jednu od najvećih zabluda zbog kojih stvaramo naviku povratka bivšem partneru. Ta zabluda glasi: sigurno se promijenio.

Prema rezultatima brojnih istraživanja, upravo nas vjera u promjenu ponašanja i navika koje su dovele do prekida najčešće tjera da bivšem damo još jednu šansu. Naravno, u većini slučajeva do promjene nikada nije ni došlo i usprkos tome što sve ukazuje na to, mi smo spremni uvjeriti sebe da se ona dogodila, čak i ako nemamo relevantan dokaz za tu pomisao.

signs-you-can-get-your-ex-back-4

Istraživači su ustanovili da se više od 50 posto parova barem jednom pomiri nakon prekida. Najčešći su motivi za prekid emotivna distanciranost, gubitak povjerenja, prevelike razlike u karakteru i nevjera. Bez obzira na jačinu motiva, čak 50 posto ljudi ima podvojene osjećaje o okončanju veze.

Uz uvjerenje da će se partner promijeniti, drugi najčešći razlozi za povratak bivšem jesu strah od samoće i osjećaj zavisnosti.

Ne propustite