Jeste li znali da se većina upala može otkloniti kroz pupak? Evo i kako

Porodica i zdravlje
Jeste li znali da se većina upala može otkloniti kroz pupak? Evo i kako
.

Iako većina ne vjeruje u alternativnu medicinu i prirodne načine rješavanja zdravstvenih problema, ponekad griješe. Navodimo vam jedan primjer gdje alternativna medicina pomaže mnogo bolje nego većina lijekova za liječenje. Ovaj postupak je toliko jednostavan ne zahtijeva nikakve posebne pripreme niti napore a djelovanje na naše zdravlje mu je fantatično.

Ono šta trebate uraditi je da nađete malo vatice da je natopite u pedeset postotni alkohol i da to stavite u pupak!

balls-of-cotton-wool

Nevjerovatno zvuči ali ova metoda se često koristi kod upale mišuća, gripe ili prehlade a kada se porede sa lijekovima koje nudi zvanična medicina puno je bolja i efikasnija. Kada vas ponovo uhvati prehlada ili gripa dovoljno je da uradite to sa natopljenim vatom u alkohlu i nježno ocijedite i stavite u pupak.

Vatu je potrebno osigurati da ne ispadne a to možete najbolje uraditi koristeći flaster ili jednostavno stavite krpu i najlon kesu. Ova metoda je odlična i kod onih koji imaju problema sa menstrualnim bolovima. A sve što je potrebno uraditi je objašnjeno samo što ovdje trebate leći i blago pritisnuti vatu rukama.

Naime, na taj način alkohol izvlači sve upale koje se nalaze u vašem organizmu i pomaže vam da što brže izliječite sami sebe. 

Ne propustite