Fascinantna kuća na litici ostavlja bez daha, NO ČEKAJTE DA VIDITE UNUTRAŠNJOST! (FOTO)

Arhitektura i dizajn
Fascinantna kuća na litici ostavlja bez daha, NO ČEKAJTE DA VIDITE UNUTRAŠNJOST! (FOTO)
.

Australijska firma ‘Modscape Concept’ projektovala je fascinantnu petospratnu kuću se nalazi na samoj ivici litice na jugozapadnoj obali Viktorije u Australiji.

Simbolično je nazvana ‘Kuća na litici’ (Cliff House), a nastala je kao odgovor na sve veći broj klijenata koji istražuju mogućnosti za život na ekstremnim priobalnim parcelama u Australiji.

kuca2

Kuća je dizajnirana na zahtjev jednog australijskog bračnog para koji želi dom za odmor na nekom “ekstremnom” mjestu. Vlasnici bi u kuću ulazili kroz garažu na najvišem spratu, a liftom bi se spuštali do posljednjeg, piše kucastil.rs.

kuca4

Ovaj neobičan modularni dom je inspirisan oblikom školjke, oslanja se na trup i prostire se u potpunosti van litice. Sastoji se od pet spratova, tri spavaće sobe na dva nivoa, a ima čak i svoj spa kutak. Velika kuhinja po planu je smještena na drugom spratu, dok su treći i četvrti planirani za spavaće sobe. Na najniži nivou, koji se iz očiglednih razloga u ovom slučaju ne može nazvati prizemljem, stanari će moći da uživaju u džakuziju i roštilju na otvorenom.

kuca3

Enterijer je opremljen minimalističkim namještajem kako bi se naglasila veza između okeana i horizontal, a pogled koji obezbjeđuje neobična lokacija ove kuće jednostavno ostavlja bez daha.

kuca5

Ovaj projekt je još uvek u fazi koncepta, ali bi izgradnja ovakvih kuća ubrzo mogla da postane uobičajena ukoliko bude dovoljno zainteresovanih kupaca.

 

Ne propustite