STRAVIČNI DETALJI S IMANJA UŽASA: Otac i tri sina držali roba, izbijali mu zube, lomili nokte, rezali uši!

Region
STRAVIČNI DETALJI S IMANJA UŽASA: Otac i tri sina držali roba, izbijali mu zube, lomili nokte, rezali uši!
.

Karlovački kraj u šoku je nakon saznanja da je romska obitelj Velić, otac Petar i njegova tri sina Dražen, Ivan i Igor, na svojem imanju držala roba kojega su oko godinu i pol ponižavali, tukli i na njemu se iživljavali.

Njihova žrtva, Rasim Ćufurović, oporavlja se u Općoj bolnici Karlovac od, kako je za Jutarnji list rekao zamjenik ravnatelja dr. Vladimir Bauer, teške iscrpljenosti, pothranjenosti, ali i ozljeda koje su posljedica dugogodišnjeg zlostavljanja.

Što se na ovom imanju tačno događalo, gotovo je nezamislivo, a susjedi koji su svemu svjedočili pričaju da su prema Rasimu Velići bili izuzetno brutalni i okrutni.

Nije poznato zbog čega su ga njegovi zlostavljači istukli posljednji puta. Navodno su ga toliko prebili da su i sami pomislili da je mrtav, pa su ga odvezli dalje od kuće i bacili u jarak. Onda je ispuzao, pa ga je prepoznala druga romska obitelj kojoj je također navraćao. U karlovačkoj bolnici je sada sedam dana i stanje mu se vidno popravilo.

Njegovi zlostavljači osumnjičeni su za kazneno djelo trgovanja ljudima, ali i svi redom negiraju optužbe. U zatvoru su samo prenoćili, a do daljnjega se ne smiju približavati svojoj žrtvi niti s njom kontaktirati. Nikako im ne ide u prilog njegov iskaz, kao ni svjedočenje troje susjeda koji su policiji ispričali detalje njegove muke.

Draganićem se priča da su Velići roba Rasima držali ponekad zavezanog u sjeniku te da su ga, osim izbijanjem zubiju i lomljenjem noktiju čekićem, kažnjavali zarezivanjem ušiju.

Rasim je jedan od desetoro braće i sestara koji su porijeklo vuku iz Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini. Stupili smo u kontakt sa Šefikom Ćufurovićem, njihovim stricem, bratom njihova pokojnog oca Ahmeta, koji živi na području Velike Kladuše.

Kaže da je njegov brat sa suprugom živio u Kladuši, ali da su im uzeli kuću za potrebe gradnje Agrokomerca te ih iselili u Cetingrad na području RH, gdje su dočekali raspad bivše države. Tu im se rodilo preostalih osmero djece, koje su zbog loših imovnih prilika udomljeni u više obitelji. Većina njih promijenila je imena, ali su uglavnom nastavili živjeti u teškim okolnostima.

- Ja još uvijek vodim sud oko imovine koju je uzela država, imali smo i ostavinu, pa ih nastojim skupiti za istim stolom, ali mi to ne uspijeva, jer su raseljeni posvuda - priča Šefik, žaleći se da ga je prije tri godine napustio i vlastiti sin Ibro, koji se priključio teroristima Islamske države te završio na Interpolovoj tjeralici.

Rasim Čufurović porijeklom je iz Velike Kladuše u BiH i biološki je brat Međide Čufurović koja je udomljena u Dugoj Resi u dobi od godinu i pol, gdje joj je ime promijenjeno u Maja Paola Sestrić, a široj javnosti poznata je po nastupu u TV showu Big Brother. Brat Ešef, koji je pod imenom Ivan Filipović živio u Slunju, prije nekoliko je godina počinio samoubojstvo.

 

(Novi.ba/Jutarnji.hr)

Ne propustite