Na putevima u BiH saobraća se nesmetano

Bosna i Hercegovina
Na putevima u BiH saobraća se nesmetano
.

Zbog održavanja automobilističkog takmičenja Rally “Jahorina 2017”, danas do 16.45 sati, saobraćaj je bio obustavljen na regionalnom putu R-447 Sarajevo-Hreša.

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Duga zadržavanja danas se bilježe na GP Bosanska Gradiška u oba smjera, a gdje se izvode radovi s hrvatske strane, pa tokom dana dolazi do sporijeg saobraćanja. Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Ne propustite